RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Trikopter
tibeteagle:
Da stvar bude okrugla, evo kompletnog rešenja. Pošto sam video da je servo pričvršćen (na slici gore) sa plastičnim lisicama oo)), nacrtao sam i nosač servoa od Al lima. Konstrukcija se pravi od raznih materijala a ja ti tredlažem da svakako nabaviš Al kvadratnu cev od 10x10x1 ili od12x12x1mm jer je krutost važna za žiroskope.
Pitaj, savetuj ako u nešto nisi siguran. Imam mogućnost rezanja na CNC ruteru pa ti mogu izrezati i druge delove od plastike ili Al lima sa velikom preciznošću...
;namig
gizmo:
Hvala jos jednom : (res) Mislim da ce mi ovo odlicno zavrsiti posao.
Izgleda cudno i skarabudzeno sa tim plasticnim vezicama, ali kazu ljudi u toj trikopter temi na Rcgroups da je sa njima sve mnogo lakse i jeftinije za popravke, a drze sasvim dobro. Pri padovima prvo pucaju te vezice, tako da jako retko dolazi do ostecenja motora, servoa itd. Za konstrukciju koriste razne materijale, ali opet zbog jednostavnosti i lakoce popravke preporucuju drvo. Takodje drvo sa plasticnim vezicama manje prenosi vibracije od cvrste veze sa aluminijumom.
tibeteagle:
OK neka bude kako hoćeš, od drveta. I ja sam pristalica jednostavnih stvari.
Tanki zidovi kućišta servoa nisu konstruisani za jako jednostrano stezanje. Može da se poremeti sprezanje zubaca i da se... ??? Znači svakako pričvrsti na svoje uške u gumeno ležište na nacrtani nosač.
Aluminijum savijaj uzduž "vlakana" koji se vide na limu. Znači linija savijanja pod 90 stepeni u odnosu na vlakana (pravac valjanja lima). Nemoj da savijaš previše ostru ivicu, jer može da pukne.
Bi će nam drago ako slikaš šta radiš i postaviš ovde. Preporuka: Slike stavljaj ovde jer su manje agresivni:
www.photobucket.com
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4.0
Pa samo (work)
;namig
gizmo:
Krecem lagano sa porodjajem :big smile
Nadam se da cu sledece nedelje imati malo vise slobodnog vremena da stignem da ga kompletiram i probam pre odlaska na more.
Za sada je samo ovako postavljeno da vidim kako ce da izgleda, sledi srafljenje, lemljenje i povezivanje.
gizmo:
Radovi se polako privode kraju. Cela makina moze da se sklopi za par sati, ali posto mi je prvi put da radim nesto ovako onda sto puta premestam, premisljam...
Samo ram je tezak 415g, a ovako sam izveo privremeni nosac za tilt motor (dok mi ne stignu one bele plasticne sarkice).
Nadam se da cu danas stici da ga kompletiram i probam.
a sto za stoni tenis odlicno dodje kao radna povrsina :big smile
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version