RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Trikopter
fenix:
Dule svaka cast :)aplauz e tek sad vidim kako to sve izgleda iz drugog ugla i dobro ce mi doci ovaj video radi detaljnijih podesavanja.Sve u svemu nije lose da nije bilo ovih problema sa motorima sledeci letovi bi bili jos bolji.Naravno tek predstoje fina podesavanja i dok ne otklonim ove smetnje koje su mi se javljale ne moze biti opusteno :big smile . Dule hvala jos jednom (pijemo)
bimmer:
()-() ziv bio! ()-()
gizmo:
:)aplauz
Odlepi ga malo vise od zemlje, bice mnogo stabilnije. Ovako nisko mu mnogo smeta tzv. "ground effect" tj. turbulencija koju pravi.
fenix:
Ma naravno da cu da ga odlepim a i jacu da odlepim dok ove motore prekontrolishem ") za sada nisam se usudio letjeti vise jer kad bi u letu stao motor (rip..) Posto ga nisam prije ovoga prosetao na uzici :_D ovo je za sada dobro.Kad sam stigao dovde, bez zurbe do rezultata (pijemo) Dragane jedno pitanje,da li je pozeljno prvo trimerima korigovati jacinu motora kao sto sam ja radio a onda u menuiju podesiti to na stanici u meniju za servo podesavanje,to je princip kod helija.Jer prilikom prvih pokusaja vidi se koji motor prije povuce pa se mora korigovati ta snaga dok se sva tri kraka ne pocnu dizati istovremeno. (pijemo)
fenix:
Poslije ovih problema sa motorima svaki motor sam otvorio i detaljno pregledao zice ,magnete da se koji nije odlijepio i sve je bilo o.k.Sledece sto je doslo na red je da skinem sve konektore sa spida i motora i da to sve zalemim.Osim ovih spojeva skinuo sam i konektore sa svih ziroa i te sam zice zalemio.E sad je sve dobro upakovano i poslije dvije istrosene baterije nijedan motor nije prekidao :)aplauz 05.01.uslijedilo je i probni let koji je bio veoma uspjesan i u pravom smislu lebdenje.Poslije par podesavanja ziroa i Expo trikopter je lebdio odlicno.Dvije baterije sam izlebdio bez ikakvih problema.E sad sam napokon gremline sredio (pijemo) Naravno u ovoj fazi uvijek ima experimentisanja sa parametrima na stanici ali to je najmanji problem.Taj dan sam jedino zaboravio napuniti baterije za aparat :sljus pa imam snimak od jedno 40 sec. ali i to je dovoljno,nek ostane ubuduce da se samo pune baterije.
Danas je takodje bio odlican dan za letenje pa smo Srdja ,Sale ,Dule i moja malenkost odleprsali na jednu lijepu lokaciju da se malo jedri,lebdi...naravno bice o ovom danu izvjestaj sa sve HD videom i fotkama.Ono sto je bitno u ovome dijelu je trikopter koji je prvu bateriju izlebdio odlicno,Dule ce naravno da postavi video :big smile.Poslije prve batrije uslijedila je i druga ali ovaj put sa privjesak camericom na trikopteru,da vidimo kako to sve izgleda.Ali opet gremlini (zid) samo sto je trikopter zalebdio i malo ga vise odlijepio u visinu jedan glich i nekontrolisano ponasanje ") uspio sam ga zadrzati i smanjiti gas ali je ipak prilikom pada ostecen zadnji nosac motora.Pukla osovina nije problem jer imam ih u rezervi.Plasticni sraf od jednog kraka pukao i naravno spasio ram da ne pukne.E sad sta se desilo ???.Po onoj zasto sve sto je lijepo ima kraj...Naravno Dule ce postaviti vjerovatno i ovaj crash video (pijanoo) Poslije praznika slijedi (work)
Sve u svemu ispitao sam konstrukciju trikoptera :big smile .Ovom prilikom moram da kazem da je najbolja varijanta za izradu kao kod Dragana bez dodatnih nosaca za motor a repni dio je na ovakav nacin kao sto sam ja uradio veoma izlozen ostecenjima prilikom pada.Za sada ce ostati u ovoj varijanti samo sto cu dodati AL nogare ispod motora koji ce stititi motore.Znaci sto se konstrukcije tice - simple is the best (pijemo) Tri dana sam offline a poslije toga slijedi novo ukljucenje (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version