RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Trikopter

<< < (31/39) > >>

gizmo:
Prvi put uvek boli  ;namig
Na prvim snimcima koje si kacio primetio sam da si cim bi neki krak krenuo malo ranije prekidao i radio trimovanje. Po meni i nekom mom dosadasnjem iskustvu sa mojom ticom ne treba tako.
Pri kacenju baterije svi trimovi moraju biti na 0 da bi se svi ESC-ovi isto inicijalizovali. Poletanje mozes slobodno sa malo jacim gasom da se brze i lakse odlepi od zemlje, jer se tako uglavnom i
ravnomernije podigne. Kada je na 1.5-2m iznad zemlje onda vidi gde vuce i tada trimuj. Da ne bih svaki put morao da vracam trimove na nulu i ponovo trimujem nakon menjanja baterija,
lepo u subtrims drzim podeseno kako mu odgovara i nakon poletanja eventualno sa glavnim trimovima dostelujem jos malo. Posto je to moja prva RC sprava u zivotu, jos uvek nisam siguran da li su
mi sva setovanja na stanici dobra i da li negde gresim. Kako god, ja sam prezadovoljan kako moj trikopter leti.
Zao mi je sto si imao takav lom pri prvom padu, ali to je jos jedan dokaz da je "Grunf" pristup sa plasticnim vezicama, srafovima ispao dobar i istrajan, posebno meni koji nisam imao nikakvo iskustvo sa letenjem.

rolex:
Samo da pitam da li si otvarao i proveravao gyroe?
Moj prijatelj je imao problema na heliju sa istim gyrom i ispostavilo se da je imao "fabricku" grešku u lemljenju.
Čuo sam da to nije neuobičajeno za taj gyro.

gizmo:
Jel pitas mene ili Fenixa?
Ja sam moje ziroe jos na pocetku otvorio i "sredio", a mislim da je i Fenix isto uradio.

rolex:
Izvinjavam se zbog nepreciznosti, Feniksu je bila upućena poruka-savet.

bimmer:
Trikopter by Fenix

snimci od 06.01.2011

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version