RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Podizanje 30kg
tibeteagle:
Da, stvar je složena ako se polazi od nule, pogotovo bez ikakvog iskustva i predznanja.
Pored gore čitanih izvanrednih preporuka i smernica za tvoj složeni projekat, moj predlog je da potražiš već gotov sličan model avion preko netu u svetu, koji mogu poneti i veliki teret. Model je jedno a oprema za model je drugo. I to se može naći po svetu već gotovo. Mislim na pogon, kameru, radio vezu i slično.
Pošto je ovo amaterski forum, ovde se raspravlja o modelima za civilne amaterske potrebe. Komercijala, tajne službe i sl. su na nakom drugom forumu. :big smile
Inače, danas se deca igraju sa ovoakvim stvarima, a težina celog sistema jedva prelazi 1kg :mhm
Želim ti da što pre postaneš leptir mmmm
;namig
gussenica:
Hvala puno na dosadašnjim uputima svima, posebno tebi Lazo, baš uput kakav mi treba da skratim neke muke u kojima se, pored nedostatka vremena da se posvetim izradi samog projekta, trenutno nalazim.
Očekujte dopunu pitanja nakon što uspem da obradim dosadašnje poznate elemente.
Još jednom hvala puno!
gussenica:
--- Quote from: Lazo on July 02, 2010, 11:47:06 PM ---
Obzirom da, ako sam dobro razumeo, planiraš komercijalnu upotrebu letilice, ne bi bila baš uputno da se dalja rasprava na tu temu odvija preko foruma. Razloga ima više, a jedan je svakako i taj da još nije izmišljena formula za besplatan ručak
--- End quote ---
Pa, komercijalna upotreba nije prava reč koja bi mogla da se iskoristi uz ovaj projekat. Naime, radi se o mojoj dugogodišnjoj ideji, za koju ću, konačno, ako sreća i okolnosti posluže, na čelu svoje firme, dobiti fondiranje i rok izrade od šest meseci. Radi se o izradi samo jedne letelice koja bi predstavljala moj tim na jednom takmičenju robotike u Londonu na osnovu koje, ako uspemo da izvučemo jedno od prva tri mesta, moja firma, ja, dobiti mogućnosti da postanemo deo nekog njihovog saveza i truć, truć.. da ne dubim.. tako da.. mislim, iako teoretski jeste, cela ova priča nema za cilj "komercijalnu upotrebu"
Lazo:
Kako ti se ovo čini: http://rcfly4um.org/index.php?topic=1339.0
gussenica:
--- Quote from: Lazo on July 04, 2010, 10:18:52 PM ---Kako ti se ovo čini: http://rcfly4um.org/index.php?topic=1339.0
--- End quote ---
Eh, divan je, skroz, skroz.
To je prvobitna ideja za dizajn bila, maltene exaktna, medjutim zbog obaveze korišćenja elektronskih motora kao pogon, i instaliranja ogromnog broja solarnih panela (poterebe za što većom, i iskorišćenijom kvadratnom površinom gornjeg dela letelice), odlučio sam se za dizajn letećeg krila, koji još uvek kroz proračune nije potvrdjen kao do kraja moguć.
Čim skupim malo vremena, dodaću osnovne podatke svega planiranog, na osnovu kojih bi mogli da dodate još po koji komentar.
Još jednom, hvala na svoj pomoći do sada!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version