RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Hellcat novi projekat...
mirce:
Posle više od mesec i po dana, poštar je danas u Modelarski Kombinat doneo dve kutije sa modelarskom robom.
Konačno su stigli delovi za novi Hellcat...
Interesantno mi je da napomenem da su kutije skoro isto velike kao one u kojma su bili kitovi od Lightning-a i Panther-a. Ovaj put, Tijano ih je poslao sa US Post službom i poštarina je koštala 110$ za obe kutije, plus carina od 5700 dinara.
Preko Fed Ex-a za Ligtning i Panthera sam sve platio malo preko 400 evra!!!
Isporuka delova za novi Hellcat se odužila, jer se čekalo na trapove iz Robarta. Ali, čekanje se isplatilo, pošto su ovi novi sa mnogo manje praznog hoda (čitaj lufta) od trapova koji su bili ugradjeni na prvom Hellcatu.
I repni točak je drugačiji, više skala, i sad ima, kao na pravom avionu, konstrukciju sa obe strane samog točka.
Što se tiče samog kita, tu nema nikakvih novosti, sve je isto kao i prvi put što je bilo.
Kapotaž ima zasečene klapne, za razliku od prvog Hellcata. I ovo je više skala ali, videćemo kako će se ponašati na vibracijama motora...
I dumy engine je bolji, od prošlog, kojeg sam dosta morao dosta da doradjujem. Ovaj je mnogo lepše izliven...
Naravno, nikad nije happy end, Frank je zaboravio da mi pošalje pilota i neke dve plastike za trup.
Srećom to mi sve ne treba u ovoj ranoj fazi izrade modela...
Sve u svemu, odmah sam počeo sa radom. Prvo sam napravio mali razmeštaj u pogonu Kombinata, jer sad imam dva projekta, Hellcat i Panther..
Rešetka na koji se navlače rebra za trup je vraćena na radni pult i krećem sa izradom.
Da bih se podsetio kako sam i šta radio na prvom Hellcat-u, morao sam da ponovo pročitam tekstove sa sajta, gde sam pre dve godine u ovo vreme pisao o izradi. Verujte baš mi je dobro došlo...
Odoh sad da modelarim a, čujemo se uskoro sa novitetima u ovom projektu...
Pozdrav
Mirče
misha:
dobro je da ti je Maja skratila radionicu, inace bi paralelno pravio 5-6 modela. (work)
Sava:
(yay) praviće mesta i za trećeg......P-51, (izviruje)
pozdrav, srećan početak novog projekta, moraću organizovati ekskurziju za posetu kombinatu (work)
mirce:
Ćao Savo, ajde samo napred, čekam i modelarske delegate iz Srema...
Danas su mi bili Zuba iz Beograda i Adam iz Subotice i baš smo se lepo družili...
Pozdrav
Mirče
adam:
e moram priznati da sam danas imao prilike kod mirceta videti mnogo interesantne stvari , novi model sto pravi je strava a tek kad sam se docepao nove turbine ") bilo je drz pa nedaj , sve u svemu mirce skidam ti kapu na ulozenom trudu u tvoje projekte (res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version