RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Hellcat novi projekat...

<< < (21/41) > >>

mirce:
Evo još malo slika...

Juče su bili Miša i Duca, došli čak iz Kragujevca da "pregledaju" radove u Kombinatu. Bili su zadovoljni onim što su videli, a mi smo dobili "blagoslov" da nastavimo sa radovima...

Čika Dule je prešmirglao ceo model i radovi su nastavljeni upasivanjem uški na centroplan i flapsova i elerona spram krila. Kad ovo bude namešteno, za dan dva, krećemo sa postavljanjem staklene tkanine i na te delove.

Na Duletovom Hellcat-u uške veoma lepo leže spram centroplana, spoj leve i desne strane, na sredini trupa je prešmirglan i model će vrlo brzo biti spreman za postavljenje panel linija. Doduše ima tu još detalja, ali radovi lepo napreduju...

Što se tiče mog modela, u par zadnjih dana sam radio uglavnom na krilu...
Sa donje strane sam izvukao olovkom sve linije na koje će se, za koji dan, postavljati nitne. U ponedeljak ću ići kod Gojka strugara da mi napravi novi alat za nitne, sa manjim prečnikom kruga koji se utiskuje...

Polepio sam poklopce i panele napravljene od Oracal srebrne samolepljive folije. Na ovom modelu detalji se rade malo brže jer u Corelu imam file sa već gotovim crtežima od prvog Hellcat-a...

Sa par slojeva špric gita sam isprskao kormila horizontalnog i vertikalnog stabilizatora i sad izgledaju ovako:

Vrlo sam zadovoljan teksturom koju sam dobio, a boja i lak če malo ublažiti  "oštre" ivice...

Polako sredjujem i kapotaž. Ivice oko ispupčenja za svećice su pregitovane akrilnim gitom, nakon slikanja i prešmirglane, tako da je time kapotaž spreman za postavljanje panel linija. 

Taj deo posla ću raditi u sklopu sa trupom, ali to tek za koji dan, kad završim sa radovima na krilu...

Pozdrav

Mirče

misha:
Ovo me mnogo podseca na nekadasnjeg giganta "Zastava Automobili", samo sto kod vas sa trake ispadaju avioni.

Kada smo vec kog toga, vidim da si onog belog juga prefarbao u sivu boju.

mirce:
He, he he... šta vedering napravi od Juga...
Obrati pažnju na Dubro točkove...

misha:
Scale varijanta :big smile

sova:
cika Mirce u jednom postu si naveo da je cika Duletov Hellkat tezi od tvog jer je tvoj od drveta a njegov ne,jeste merili koja je to razlika u tezini i koliko ce njegov motor morati biti jaci (ili ne mora) da bi masine imale tako reci iste performanse tj brzinu i okretljivort zbog razlike u tezini jer koliko mi je poznato ona diktira jacinu motora ili mozda gresim??
Goran-sova trex450

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version