RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Hellcat novi projekat...

<< < (8/41) > >>

mirce:
Mišo, ideja je da svaki par klapni otvara jedan servo (verovatno neki standardni Futaba 3001, 3003, Graupner 577 ili sl), koji će se nalaziti u gornjem delu kapotaža...
Ova dva servoa biće povezana Y kabelom.
Potom će sa novim Y kabelom biti povezani sa servoom klapne na donjem delu trupa. Ko je zaboravio, evo slika:

Na prvom Hellcat-u ovu klapnu sam spuštao i podizao pomoću trimera na desnoj bočnoj strani stanice. Time sam mogao da doziram koliko želim da klapna bude otvorena...
Tako bi trebalo da bude i sada, jedino će se sve klapne otvarati istovremeno...

Pozdrav

Mirče

misha:
Secam se kako klapne izgledaju, ali me interesuje da li si zaista otvarao klapne, i u kojoj situaciji (kada je motor na leru ili u max broj u obrtaja ili...)?

mirce:
Aha, to, da pošto su svi letovi pravljeni po veoma toplom vremenu, klapna je stalno bila otvorena...

Ne zaboravi na prvom Hellcat-u postojala je samo ova donja klapna.
Hladjenje bilo loše (kažu ljudi da otvor gde vazduh izlazi, mora biti najmanje 3x veći od ulaznog otvora), zato sad planiram da pravim i dodatne klapne na kapotažu. Kad se one otvore poprilično će biti velike "rupe" za odvodjenje toplog vazduha...

Uz sve to, na novom modelu ću odmah napraviti i otvor sa mrežicom na donjem delu kapotaža...

Pozdrav

Mirče

marko:
Moja preporuka je da napravis usmerivace strujanja vazduha pod kapotazom.
Na mom Sukhoi-u sam to odradio i sada motor ima manju i konstantniju temperaturu u svim rezimima.
Barem tako kaze moj termometar. :big smile
Imas puno fotografija na netu, a ako hoces, kada budem bio u Ostruznaji, mogu da sibnem neku fotku mog resenja za hladjenje.

mirce:
Da to je dobro rešenje...

Sem usmerivača mnogi modelari i zatvaraju prednji deo kapotaža, ostavljajući otvore samo spram cilindara. Time mnogo manja količina vazduha ulazi u kapotaž i već je usmerena...

Pošalji neku sliku kako si to rešio u tvom modelu...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version