RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Hellcat novi projekat...
mirce:
Od zadnjeg pisanja Kombinat je radio punom parom...
Krila za Hellcat su gotova, presvučena sa staklom, izšmirglana, potom još jedan sloj smole i na kraju finalno šmirglanje. Sve je odradjeno i na komandnim površinama i svim ostalim sitnim delovima...
Ali, pogledajte ovu sliku...
Hellcati su rodili ove godine u Kombinatu... Tri Zirolijeva na jednom mestu!!!
I onda kažu kriza...
U našem Vojvodjanskom Modelarskom Kombinatu nema krize.
Danas smo se ugledali na Drugove iz Bečeja, koji se skupe pa zajedno prave modele, pa smo tako i mi počeli kolektivno da radimo...
Ko je zaboravio, podsećamo, a ko nije znao sada zna, da Čika Dule ima dva Ziroli Hellcat-a.
Jednog kojeg je kupio od mene prošle godine, lepo ga reparirao u medju vremenu...
Drugi, tj. prvi, pošto je ovaj kupljen ranije, je model na kojem radi već neko vreme. Hellcat "u izgradnji" je onaj koji sam doneo iz Amerike 2008-me i koji ima plastičan trup.
Čika Dule je sad došao u fazu da treba da ga finišira, gituje, šmirgla i fino upasuje delove na modelu. U sobi stana u kojem živi, to je nemoguće izvesti, tako da je Hellcat stigao u Kombinat na "završnu obradu".
Kao ispomoć u radu, javio se i Golub, tako da je danas model stigao u pogone...
Čika Dule je prilično lepo napravio sve do sada. Vizije su nam da Hellcat završino od septembra, tj. da do tada bude ofarban i spreman za ugradnju motora i RC opreme...
Plan nije neostvarljiv, pogotovo kad nas par radi odjednom.
Odmah se pristupilo radu...
Neko je šmirglao, neko gitovao...
...pa je posle jedan gitovao, a drugi šmirglao...
U medjuvremenu je počelo da se skuplja i društvo...
Prvo je došao Sale i doneo svoj novi heli projekat, mali skala helikopter...
To je prvi heli u Srbiji sa glavom sa pet krakova...
U pozadini se vide trudbenici, koji nisu gubili vreme gledajući najnovija dostignuća heli tehnologije, nego su vredno radili na Hellcat-u...
To je trajalo sve dok nije došao Jole sa pohovanim krilcima (a šta drugo) i pomfritom, kad su ova dva malpre pomenuta druga, pobacali alatke i priljučili se na proizvode KFC-a...
Dule kaži "Puška"...
Stigao je i Bane, i onako usput, dao Golubu par saveta oko gitovanja...
Zvali smo i Oka, ali koliko smo saznali, nije mogao da dodje jer je brisao staklo od vitrine na kojoj stoji Corser...
Uz pivce i modelarske divane, proveli smo još jedno prijatno predvečerje u Kombinatu...
I dok je nekad Mujo potkivao konja po mjesečini, junaci našeg udruženog rada su rastavljali model po mjesečini...
Pozdrav
Mirče
misha:
Bas je lepo videti gomilu matoraca da se ovako lepo igra i druzi.
Ipak na gornjim slikama najvise me je impresionairao Saleto helikopter.
Napokon se neko setio i napravioo helikopter koji ne lici na igracku.
mtesa:
Hocu i ja ovako, kad odem u "pemziju" :)
mirce:
Danas u Kombinatu...
Pozdrav
Mirče
Lazo:
Au sunce ti žarko :sljus! Pa ovo bre kompletna ekipa za elementarne nepogode!?! lol
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version