RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Lst 2
mad_mangod:
Kako da odredim koji zupcanik ide na motor a koji na diferencijal?
Ovaj koji sam stavio na motor se greje. :mhm
ivanmagd:
--- Quote from: mad_mangod on March 25, 2014, 06:33:36 PM ---Kako da odredim koji zupcanik ide na motor a koji na diferencijal?
--- End quote ---
Ajd jos malo pojasni, nisam odmah skapirao kako si vezao zupcanike motora i diferencijala?
Greje se zupcanik koji si stavio na motor?
Ili se greje motor?
dusan.milenkovic:
Ako si stavio onaj moj motor onda i treba da se greje. I to poprilicno da se greje..... Uvek je bio ko reso, al ide za medalju..... Ako se greje ESC ko lud, i iskace termo zastita, onda stavljaj manji zupcanik na motor.
mad_mangod:
--- Quote from: ivanmagd on March 25, 2014, 10:25:54 PM ---
--- Quote from: mad_mangod on March 25, 2014, 06:33:36 PM ---Kako da odredim koji zupcanik ide na motor a koji na diferencijal?
--- End quote ---
Ajd jos malo pojasni, nisam odmah skapirao kako si vezao zupcanike motora i diferencijala?
Greje se zupcanik koji si stavio na motor?
Ili se greje motor?
--- End quote ---
Pa da mada mozda se greje motor pa onda prenosi. Zupcanik na motoru je sa 23 zuba a na diferencijalu je sa 62. ESC se ne greje skoro uopste.
--- Quote from: dusan.milenkovic on March 25, 2014, 10:37:18 PM ---Ako si stavio onaj moj motor onda i treba da se greje. I to poprilicno da se greje..... Uvek je bio ko reso, al ide za medalju..... Ako se greje ESC ko lud, i iskace termo zastita, onda stavljaj manji zupcanik na motor.
--- End quote ---
Nisam stavio taj stavio sam manji.
dusan.milenkovic:
Pih..... manji..... :P
Ako se greje motor pa prenosi na zupcanike, to je ok. Ako se samo zupcanik greje, moguce je da si ih previse tesno upakovao. Ja recimo taj spoj, piinion-spur, posto je uvek otvoren, prskam teflonskim sprejom za lance bicikla. Podmazuje, nije gusto da usporava, a prilicno ostaje na zupcanicima za razliku od obicnog ulja koje se razleti na sve strane.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version