RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
P 51 Mustang
Schwab:
Bas je lep , nije shvaba :sljus ,svakako bitan avion koji je izneo veliki teret u istorijskom smislu.
Zanimljivo je da je sa prvobitnim motorom (Alison) imao slabe performanse ,dok nije
ugradjen Rols-Rojs Merlin i cetvorokraka elisa. Nakon toga se pokazao kao odlican.
(res)
pozdrav
babic:
LEP AVION (<--) (<--) (<--) :)aplauz
Sava:
mmmm Sada više nisam siguran ni koliko je godina prošlo, znam da su postojala dva takva Mustanga u letnom stanju. Jednog je imao Coka i leteo ga sa Zenoahom od 62 ccm. prodao ga je , a za sudbinu drugog nisam siguran. U krajnjoj liniji nije mnogo ni bitno jer to i nije tema, sigurno je jedno, ako ne prvi, a ono među prvim velikim modelima na ovim prostorima.Mnogi modelari nisu ni mislili da će to postati kada je leteo ovaj model.Žao mi je što ja nisam mogao privesti kraju već započeto, a drago mi je da se posla prihvatio neko ko će sigurno to beprekorno odraditi i što ću verovatno videti gotov model u vazduhu. Jako šturi planovi ( više su to skice ) sigurno će napregnuti Mirčeta da troši više energije i znanja nego da radi "sažvakani" kit sa morem podataka.
Što se tiče motora ja sam zamislio Rowenu od 56 ccm. baš onu koju sam konvertovao na benzin. Taj motor bi zahtevao hari-kiri kapotaža, a Mirče se toga kloni iz razumljivih razloga, on hoće skala model.
U svakom slučaju svaku pomoć ću pružiti Mirčetu da ostvari i deo mojih zamisli. Ja se " bacam" na isto jedan veliki posao, ali o tome kada bude posao malo odmakao.
(thumb)
drjack:
Evo jedne slike iz muzeja gde se lepo vide tockovi i nitne.
Slike u Full rezoluciji ti mogu poslati mailom (oko 3 mb svaka)
mirce:
Drjack, naravno da me interesuju slike... Poslao sam ti PM...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version