RC DRUĊ½ENJE > PRETHODNI SKUPOVI
Druzenje na aerodromu 13.maj u nedelju
srpska posla:
ok. prvi rezultati:
ok, princip teoretski radi,(za 72 mhz band) treba samo da se napravi sovtfer za tumacenje signala.
program od web kamere moze da natera tuner da u fm radio modu atoskenira u sitnim koracima citav opseg koji tuner moze da podrzi ( bez obzira na raznorazna ogranicenja i konvencije).
posto program ima auto noise reduction nisam mogao mnogo da se igram,primetiosam da kada je stanica ukljucena tuner vidi signal na +- 5-6 kanala(modelarskih).
konkretno: 1.tuner moze da se nasteluje na modelarske freq
(za sada izgleda samo na 72-75mhz)
2. fali obrada signala, probacu sa programima tipa winscope isl, a, o tom,... o tom, potom
pozdrav!
vihor522:
Veliki modelarski pozdrav svima gorenavedenim.
Ruzna (nazalost i tragicna) iskustva sa vec pomenutom lokacijom bilo je i ranije, u istom , vec objasnjenom, obliku.
I pre toa slusao sam price o tome od iskusnijih (npr. Gileta).
Zasada mislim da je najbezbolnije izbegavati taj deo aerotorije.
magic:
Samo da skrenem paznju da sam se u jednoj prici oko Calmata setio da sam vec imao probleme na 53. kanalu. Ako se secate starog foruma gde sam tada prijavio da sam spalio 4 servoa na 53. kanalu :o. Da ironija bude veca to sam zaboravio na dan kada sam leteo Calmata i iz samo meni poznatih razloga (Gremlini) odlucio da tog dana letim bas na tom kanalu. Ironija je jos veca ako se zna da su upravo 40MHz i 50, 51, 52 i 53. kanal jedini i dozvoljeni zakonom za upotrebu RC modela :-X. Setio sam se ovoga pa samo da posavetujem da se ide sto dalje od ovih kanala.
Pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version