RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
DIY FPV QuadCopter by flugzeug
Yu-men:
--- Quote from: mihajlo on April 03, 2011, 08:16:41 AM ---Ne ni slucajno iste elise,iako su me neki ubedjivali kad okrenes elise onda nisu iste lol,Ne nego na kontroleru sam razmestio da bude ovako Sinoc je vec pao mrak a i baterije se ispraznile pa nisam uspeo da vidim zasto se vrti mozda treba da uradim reversi gyro
--- End quote ---
A jesi li proverio smerove na motorima ?
Ako su elise sve kako treba da mozda neki motor ne vrti kontra ?
pozdrav
mihajlo:
Smerovi ok
zgrujic:
--- Quote from: mihajlo on April 03, 2011, 08:38:06 PM ---Meni sve lici da kontroler ili gyro nerade kao treba kao da kasne ili zure sa komandama.Kada se podigne quad se nemoze umiriti u svim pravcima se ljulj i pad je neizbezan. Dok ga drzim u ruci sve radi kako treba reaguje na moje ljuljanje i na komande sa stanice.Ustrelicu se od muke >:(
--- End quote ---
Nisam nikakav stručnjak za te sprave, no meni liči na to da treba da podesiš pojačanje gain ili kako se to već tamo zove. To je po meni razlog kašnjenja ili preterano brzih reakcija. Ako su reakcije spore onda taj gain treba povećati, ako su previše brze i teraju modela da osciluje onda ga treba smanjiti. E sad, ti imaš 3 parametra koja treba podesiti jedan po jedan.
mihajlo:
Ja sam nov u svetu rc-a.Gain???? dali su to ona tri potenciometra na kontroleru roll, pitch i yaw
Yu-men:
--- Quote from: mihajlo on April 03, 2011, 08:16:41 AM ---Ne ni slucajno iste elise,iako su me neki ubedjivali kad okrenes elise onda nisu iste lol,Ne nego na kontroleru sam razmestio da bude ovako Sinoc je vec pao mrak a i baterije se ispraznile pa nisam uspeo da vidim zasto se vrti mozda treba da uradim reversi gyro
--- End quote ---
opet ja ;namig
Nije mi bas najjasnija slika koju si poslao ?
Kod Mikrokoptera su regleri drugacije rasporedjeni, 1 i 2 vrte na desno a 3 i 4 na levo.
Takodje kod Mikrokoptera je regler broj 3 preko puta 4, a 1 preko puta 2.
kod tebe na slici je i raspored i pravac okretanja kontra.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version