RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

DIY FPV QuadCopter by flugzeug

<< < (6/38) > >>

gizmo:
Ja juce dobio i sklopio Jakubov quad :)

flugzeug:
 :big smile, svaka čast! Lijepo izgleda, neka je sa srećom  (res)

flugzeug:
Dosta sam razmišljao o načinu spajanja sva 4 ESC-a na jedno napajanje a da to imalo liči na nešto. Pa evo.:
Odlučio sam da izradim štampanu pločicu dimenzija 50mm x 50mm koja će biti postavljena u centar konstrukcije...

Princip pločice se može zaključiti iz slijedeće slike.:

Srednji dio će da bude "+" pol dok će vanjski obruč da bude "-" pol...

Nacrtao sam "layout" koji sam odštampao laserskim štampačem na providnu "grafoskop foliju"..

Izrezao sam foto-senzitivnu PCB ploču.

Sa PCB ploče sam skinuo zaštitnu foliju...

Običnim providnim selotejpom fiksirao isprintani layout. Pločicu sam 2-3 minute osvjetlio UV lampom a potom razvio u aktivatoru (caustic soda).

Evo kako je pločica izgledala nakon razvijanja...

A ovako nakon rastapanja bakra. Kao što se vidi jedna od pločica nije uspjela ali zato je druga sasvim ok :)

Pločicu su sam izrezao i ponovo je potopio na par minuta u aktivator kako bih skinuo preostali foto-lak.
Toliko za sada...

fenix:
Svaka cast  :)aplauz  ima UFO-i da lete a da ne padaju i da se ne obaraju  ;namig Preciznost od samog pocetka.Odlicno predstavljeno i u slici i rijeci to je ono sto je potrebno na ovom forumu,a ne sam: kupio,sastavio, poletio...

Dragane, tvoj quad kao perce lagan a ovaj AP nosac ako ne grijesim namjenjen je za HK 450 njega sam gledao ovdje http://www.sportsmoto.co.uk/acatalog/Camera_Mount_for_Helicopters.html#a2693  Srecno sa quad projektom  (pijemo)

flugzeug:
Hvala fenix!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version