RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
DIY FPV QuadCopter by flugzeug
gizmo:
Ja juce dobio i sklopio Jakubov quad :)
flugzeug:
:big smile, svaka čast! Lijepo izgleda, neka je sa srećom (res)
flugzeug:
Dosta sam razmišljao o načinu spajanja sva 4 ESC-a na jedno napajanje a da to imalo liči na nešto. Pa evo.:
Odlučio sam da izradim štampanu pločicu dimenzija 50mm x 50mm koja će biti postavljena u centar konstrukcije...
Princip pločice se može zaključiti iz slijedeće slike.:
Srednji dio će da bude "+" pol dok će vanjski obruč da bude "-" pol...
Nacrtao sam "layout" koji sam odštampao laserskim štampačem na providnu "grafoskop foliju"..
Izrezao sam foto-senzitivnu PCB ploču.
Sa PCB ploče sam skinuo zaštitnu foliju...
Običnim providnim selotejpom fiksirao isprintani layout. Pločicu sam 2-3 minute osvjetlio UV lampom a potom razvio u aktivatoru (caustic soda).
Evo kako je pločica izgledala nakon razvijanja...
A ovako nakon rastapanja bakra. Kao što se vidi jedna od pločica nije uspjela ali zato je druga sasvim ok :)
Pločicu su sam izrezao i ponovo je potopio na par minuta u aktivator kako bih skinuo preostali foto-lak.
Toliko za sada...
fenix:
Svaka cast :)aplauz ima UFO-i da lete a da ne padaju i da se ne obaraju ;namig Preciznost od samog pocetka.Odlicno predstavljeno i u slici i rijeci to je ono sto je potrebno na ovom forumu,a ne sam: kupio,sastavio, poletio...
Dragane, tvoj quad kao perce lagan a ovaj AP nosac ako ne grijesim namjenjen je za HK 450 njega sam gledao ovdje http://www.sportsmoto.co.uk/acatalog/Camera_Mount_for_Helicopters.html#a2693 Srecno sa quad projektom (pijemo)
flugzeug:
Hvala fenix!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version