RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

ZIROLI HELLCAT

<< < (27/53) > >>

mirce:
Marko i Magic, ništa nije slupano, nema čačkalica a, iskustvo je ogromno... Svaki naredni start biće mnogo, mnogo, manje stresan jer sad znamo na čemu smo. Čak je i onaj drugi let, juče, bio mnogo opušteniji.

Zaboravih sinoć da napišem najvažniju stvar, COKO, BRAŠO MOJ, MNOGO TI HVALA NA SVEMU... Da nije bilo tebe juče, ali i ranije, sve bi to bilo mnogo drugačije...

Hvala i svima što su svo ovo vreme pratili i interesovali se kako napreduju radovi.
Hvala i svima koji su došli juče na aerodrom, Miša je "potegao" iz Kragujevca, samo da bi prisustvovao hepeningu...
Žao mi je što Laza nije bio prisutan ali, šta da se radi... Biće dana...

Gile, da zna se naravno zašto se motor ugasio i opet, naravno, da sam ja zeznuo stvar...
Kad smo skinuli kapotaž da vidimo šta se nakvasilo ispod i da se nije nešto oštetilo imali smo šta da vidimo...
Sistem za gorivo se sastoji od dva tigon creva, jedno je odušak a, drugo ide u karburator. Taj vod za karburator ispod kapotaža je presečen i ubačen je jedan T razvodnik na kojem je vod za punjenje goriva. Pošto se sipa "čorba" u rezervoar, na taj krak ide čep da ne bi povukao "falš vazduh".
Ovo crevo sam namerno ostavio malo duže da mi bude lakše da ga provučem kroz jedam prsten na kapotažu koji ga drži. Greška... Tokom leta crevo se naslonilo, sad da li na svećicu ili cilindar, uspuh, ne znam tačno i otopilo se, te je motor povukao "falš vazduh" i stao...
Znači, nije do Zenoaha, nego do mene i veruj mi laknulo mi je kad sam to video...
Inače motor predivno radi ali, mu je možda elisa 24x10 malo velika i opšti utisak je bio juče da bi malo manja elisa donekle rasteretila motor... No, ni sa manjom elisom ne bi se dobilo toliko snage koliko nedostaje ovom modelu, tako da mu novi motor ne gine...

Pozdrav

misha:
moje impresije:
sa zemlje sve izgleda realno do bola. da je motor slab - sigurno jeste. da je rizicno tako ga leteti, opet jeste.
ali zato poletanje sa duhgackim rulanjem, let, penjanje (koje je prilicno sporo, ali zato realno), zaokreti,
lagano sletanje, predivno.
pridruzujem se cestitkama za izuzetan model, a takodje i sve cestitke Coki za njegov deo majstorstva.

da. ovaj sto je pisao roman u nastavcima nije pomenuo jedan bitan detalj.

zasto se motor ugasio?

naravno stvar je trivijalna, ali je mogla dovesti do ogromne katastrofe da nije bilo iskusnog pilota.
naime, crevo za punjenje gorivom je mirce pustio malo duze, da bi mogao da ga izvuce van modela kod tankovanja,
a da ga vrati unutra nakon istog. posto je sve zatvoreno, nije moguce videti gde crevo zavrsi kada se uvuce.
iako je mirce podosta palio model na zemlji i nista se nije desilo pretpostavka je bila da je sve u redu.
ali kad te hoce...
deo creva za punjenje je prilikom uvlacenja pod kapotaz seo na svecicu i samim tim, u toku pripremnog manevra
za sletanje crevo je puklo od temperature, motor je povukao vazduh...
ostalo znate.

jos jedan pozdrav za sve koji su jiuce bili na ceneju

mirce:
Miša je bio brži, dok sam kucao odgovor Giletu, već je napisao šta je bilo... Sad možete pročitati na dva mesta...

Popodne ću otići do Bate i Baneta da pokupim slike koje su napravili...

Pozdrav...

ak:
video! video! video!
slike! slike! slike!

Steta za hellcat-a :(

misha:
da zaboravih. na snimcima koje je izvesni g Bata (kome modeli ispod 2 m nikako ne ulaze u objektiv :_D) se vidi da
motor radi predivno. toliko stabilno, na leru radi tako mirno da je neverovatno, a kada se tome jos doda i dim
koji izlazi na custom asupuh, dobijete stvarno neverovatnu sliku. bilo bi lepo da bata izmontira malo snimak i okaci ga
na forum.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version