RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

ZIROLI HELLCAT

<< < (32/53) > >>

misha:
znajuci kako to kompanija "bata i sin" rade, bice vredno cekanja

mirce:
Lazo, da nisi imao žurku vidoje bi već bio tu... E, sad čekaj...

Sem toga kamerman (Bane) najvažnije nije snimio, sletanje u baru... :sljus :sljus :sljus 
Uzbudio se više od Coke i mene i kad je stao motor spustio je kameru da bolje vidi šta će se desiti. Šopao je tako sa njom dva tri minuta po travi i bari totalno zaboravivši da kamera i dalje snima...

Oću da se roknem od muke...

mirce:
Juče sam krenuo da rasklapam i čistim Hellcata od blata i prljavštine. Pošto sam skinuo kapotaž izmerio sam ponovo (pošto sam zaboravio) širinu motora i ustanovio da je GT 80 više od 2 cm uži od bilo kog boksera malo veće zapremine.
Giletov post o DLE 50 motoru samo me je učvrstio u stavu da kinezi, neka hvala...

Mislim da sam našao rešenje za motor, da je dovoljno snažan i da staje pod kapotaž a, to je DA 85. Čak je i cena prilično prihvatljiva.
Motor ima 8,5 konja, vrti elise 26x12, 27x10 sa rezonom i 28x10... Svaka trokraka elisa, koja se da montirati na DA 85, je veća od dvokrake, koji sam imao na GT 80...

Motor se prodaje bez auspuha ali, tu je naš drugar Beli iz Šapca, madjioničar u radu sa prohronskim limom... Kod Toni Clarka ima da se kupi prirubnica i sve cevi za lulicu...

Znači trenutno su u igri DA 85 i Moki 150...

Što bi rekli Slovenci: Bumo vidli...

dule:
Ja bih dodao jedno moje zapazanje na motor.Ja mislim da je u pitanju Z445(gt75) a ne gt80.Ima mnogo postova gde se zale na snagu z445 ali zato ovaj gt80 hvale.Navodno 24x10 vrti i preko 7000 obrt. ali sa drugim auspusima.Auspusi su  dva komada od ovih DL50.GT80 ima crni usis i el paljenje(zenoah).Neznam sta da kazem sem da mi je zao sto nije proslo kako treba.

Pozdrav!

mirce:
Evo sa sajta Toni Clarka:

This engine is a masterpiece, it has got to be, it is made by Komatsu Zenoah’s engineers. Komatsu engineers are doing what they do best, anyone can see this by just taking a quick glance at this new Zenoah twin. This engine is not a collection of industrial and purpose made parts put together by amateurs in spare time. It is a professionally designed and built engine from start to finish.

The cylinders of the new Titan ZG 80B have had the bore size increased, which of course means new pistons and rings. Outside measurements and components are exactly the same as the ZG 74B. The only visible difference is the addition of the three longitudinal ribs on the outermost cooling fin.

Note the extremely small offset between the cylinders, this reduces vibration to a minimum. The beautifully cast intake manifold is laying as flat as humanly possible onto the motor.

The vastly superior CD Magneto Ignition, using rugged standard size resistor spark plugs, but in spite of these, this twin is only 257 mm wide over all. Flying is such fun, it is enough that you must concern yourself about the fuel level without having to worry about an ignition battery. The ZG 80B is supplied with screened HT-cables.

I moj motor ima ta tri mala rebra tako da nije 74 ccm...

Šta god da je slab je za ovu težinu i model sa ovolikim otporom...

Što se tiče auspuha, GT 80 serijski stiže sa dva "kanister auspuha" a ovaj koji je na mom motoru je od firme Toni Clark i zamenjuje serijske kad ne može da se sve "spakuje" pod kapotaž i poprilično košta. Ja sam ga dobio sa motorom kad sam ga kupio...

Elektronsko paljenje može da se posebno kupi za svaki Zenoahov motor...

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version