RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

ZIROLI HELLCAT

<< < (34/53) > >>

Mythbuster:
Ako smem da se prikljucim ovako osetljivoj diskusiji, posluzio bih se sentencom Zdravka Colica, " Ništa ja tu nebi diro".
Hteli ste scala maketu, dobili ste scala maketu, a sa njom u paketu i potpuno realan scala let, ne trazite valjda F3A ili 3D  performanse od ovolikog modela.
Hyperrealistic finish trazi zrtve, a to je tezina, a nju skinuti ne mozete.
Zato, prebudz auspuha, elisu za col dva nize i eto vam za 10% bolje vuce.

I da vas Bog Vidi.

Iz price pre video snimka sam pomislio da je model totalni crap a u stvari leti sasvim realisticno.

Uostalom, da sve bude potpuno scala, i pravi Hellcat i ostali Grumman avioni bili su sve samo ne lagane letelice, nisu za dzabe Grummanovu fabriku aviona zvali Grummanova Zeljezara,= "Grumman Iron Works".

mirce:
Mythbuster, ne želim 3D ili F3A performanse, samo više snage, pogotovo, na poletanju ali i u ostalim režimima leta...

Možda sam to već ovde pisao, Thunderbolt sa ZG 45 u odnosu na Zero sa istim motorom, je bio dosta "under power", on je lepo leteo ali, na poletanju nikad da se "odlepi". Samim tim mnogo trpe trapovi jer model trči i trči po zemlji...
Nedostatak snage može biti koban pri svakom prevlačenju modela, u vazduhu iz pravolinijskog leta petlja je bila vrlo malog prečnika, sem ako ne gurneš palicu od sebe, da model "nakupi" brzine pa, onda kreneš u petlju...

E sad, kad je stavljen ZG 62, stvari su se drastično promenile, poletanje je mnogo brže, lakše i sigurnije, ne trči toliko po zemlji, ne habaju se ni trapovi, ako se model malo i prevuče, imaš neku rezervu snage... Ne pričam da model poletiš pa, odmah vertikalno... Nipošto... Trudim se da sve izgleda realistično ali, sve je mnogo sigurnije...

Ni motor ne "habaš" toliko jer ga ne teraš i visokom režimu rada, nego je to na pola ili čak i ispod pola gasa...

Znači, mnogo toga zavisi od snage motora i nije vezano samo za figure.
Da imam malo viška snage mogao bih staviti trokraku elisu, pa da model bude još realističniji...
Imam DVD sa letenjem pravog Hellcata, pa tamo kad pilot da gas u vazduhu može sa njim da se igra, avion ide vertikalno a, petlja je kilometar prečnika...

Moj Hellcat, siromašak, nema snage ni kao Thunderbolt sa onim slabijim motorom, tako da je baš "kritičan" u svim fazama letenja...

Planirane prepravke će pomoći ali, verovatno će biti i dalje model sa kojim se ne možeš opustiti...   

Mythbuster:
Ne mogu da poredim,nisam video ni Thunderbolta ni Zeroa, ali meni ovaj hellcat leti sasvim lepo, opet, moje iskustvo(neiskustvo) je verujem razlog zasto ja ne vidim nijanse, meni je i ovako super, ali ako vi kazete da fali snage, u redu, vas avion, vas motor, sta imam ja tu da se namecem svojim vidjenjem.

mirce:
Nije stvar nametanja, samo razgovaramo...

Cela ova diskusija služi da se izvuku neke pouke i da se razmene mišljenja.

Valjda u tome nema ništa loše...

zajo:

--- Quote from: Mythbuster on June 12, 2010, 10:43:47 AM ---Ako smem da se prikljucim ovako osetljivoj diskusiji, posluzio bih se sentencom Zdravka Colica, " Ništa ja tu nebi diro".
Hteli ste scala maketu, dobili ste scala maketu, a sa njom u paketu i potpuno realan scala let, ne trazite valjda F3A ili 3D  performanse od ovolikog modela.
Hyperrealistic finish trazi zrtve, a to je tezina, a nju skinuti ne mozete.

--- End quote ---
Ja se izvinjavam,ali slazem se sa decko.Pored to sto sam video model leti savrseno.Ja ne bi nista dirnuo i mislim da treba da letis i uzivas ovaj prelepi model mislim svaka cast.
 ()-() ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version