RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

ZIROLI HELLCAT

<< < (41/53) > >>

zajo:
 А кои је тај твои сајт?

misha:
http://www.nsmodelers.co.rs/

flugzeug:
;( baš se neda ***em mu :(

Lazo:
"Verovatnoća da kriška padne namazanom stranom - upravo je proporcionalna ceni tepiha." Marfi.

mirce:
Kad je već spomenut Marfi, šta mi se juče desilo...

Došao Golub modelar kod mene i tako sedimo, pijuckamo kafu, te' stigosmo i do "pogona" od Kombinata.
Gledali smo malo kako napreduju "poslovi" oko Panthera i pita Goša da li sam poslao MVVS motor nazad u fabriku. Rekoh da nisam i onako usput, izvadim motor iz kutije u koju sam ga vratio pre desetak dana. Motor nisam ni pogledao u mejuvremenu, jer, ko velim, šta da ga "njakam" kad struže nešto uz njega...

Dok smo ga gledali (sa spoljne strane se baš ništa ne vidi, kao ni kroz izduv) probam ja da ga okrenem i gle čuda, nešto preskoči (kao kad motor dodje u gornju mrtvu tačku) i odjednom se sve okreće besprekorno!!!
Ja šokiran, da se nije sam izlečio, pazi, vrti se kao da ništa nije bilo... Kaže Goša, ajde skini svećicu jer će se vrteti lakše, te to i uradismo... Sve radi "ko' sat"...

Odmah sam se čuo sa "mentorima", Joletom , čika Duletom, Batom i za 18 časova je bilo "zakazano" ponovno paljenje motor, jer kako rekoh sve radi šavršeno.
Tokom popdneva sam namontitao MVVS na Hellcat, izbušio svih šest rupa na elisi, da je stegnem kako fabrika kaže, i u šest sati smo se skupili i "kresnuli" mašinu.
Upalila je kao i uvek, na drugi treći "flip" po propeleru...
Motor radi savršeno, paljen je i gašen sigurno desetak puta i radio je jedno petnaestak minuta... Šta da vam kažem...

U svoj toj euforiji, kako je sve OK, pao je predlog da se ipak motor ne šalje u Češku nego da uz pomoć radapcigera, skinemo onaj plavi deo na koji se naslanja elisa i da vidimo u kakvom je stanju seger osigurač koji je tik iza. Sumnjali smo sve vreme da je baš tu bio problem... Naravno, svesni smo svi da se MVVS nije "zalečio" sam od sebe...
Pošto taj alat nismo imali, rešeno je da se to odradi ovih dana a, da ja u medjuvremenu, palim motor, kako posle, na livadi, ne bi bilo nekih neprijatnih iznenadjenja.

Oko pola osam, posle par piva, društvo se razišlo i ja rekoh ajd da upalim motor neka još malo radi. Rečeno učinjeno, ali...

Kako sam okrenuo elisu, MVVS je, ta' nije se ni upalio, odmah je stao. Ja za propeler, kad ono opet ide teško... Znači, ipak nije happy end ali, nadam se da je neka "glupost" od kvara i nadam se da ćemo naći šta je kad se "svuče" onak plavi deo na početku osovine.

Eto, ko' u Španskoj seriji, svakodnevo neki obrti i uzbudjenja...

Čujemo se za koji dan da vam kažem šta smo "otkrili"...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version