RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

ZIROLI HELLCAT

<< < (16/53) > >>

ak:
misha:
Lepa statistika, samo treba imati u vidu i ko je pisao.
Zero vec posle a6m3 je bio relativno prevazidjen prevashodno zbog "papirnate" konstrukcije koja je imala tendenciju da se zapali ili eksplodira vrlo lako ali mu se letne karakteristike i dobro naoruzanje ne mogu osporiti.
Ki-84,Ki-100,N1K2 i j2m3/j2m5 su vec druga prica. Ovi avioni su po svim letnim karakteristikama daleko bolji od f6f hellceta i mnogo bolje naoruzani. Neke verzije Ki-84 imaju topove i od po 30mm (Ki-84-1c 2x20mm i 2x30mm). Glavni problem Japana su u kasnijem toku rata bili pre svega losi piloti (tj. njihov nedostatak) i los kvalitet izrade samih aviona. Ne treba zaboraviti da istoriju ipak pisu pobednici.

"The Ki-84 first flew in March 1943.Although the design itself was solid, the shortage of fuel and construction materials, poor production quality, and lack of skilled pilots prevented the fighter from reaching its potential. 3,514 were produced."

sa http://en.wikipedia.org/wiki/F6F_Hellcat
"... it must be noted that the U.S. successes were not only attributed to superior aircraft, but also because they faced increasingly inexperienced Japanese aviators from 1942 onwards, as well as having the advantage of ever-increasing numerical superiority."

PS: Mozda posle FW-190 i La-7
PPS: Izvinjavam se mircetu na offtopic-u a za rad skidam kapu

Nikola pantLA:

--- Quote from: misha on December 14, 2009, 09:46:38 PM ---@petar - da je ruzan, ruzan je do bola. kao da je dizajner gledao u gomilu bizona koja mu pase ispod prozora. e sada, ono cuveno svakoj majci je njeno dete najlepse.
ja licno i pored sve ruznoce, voleo bih da mogu da imam takav avion makar samo da mi visi sa plafona. kao drugo, posto sam taj model i uzivo video, veruj mi da je
i motor od masine za ves mali. kao trece ne radi se tu samo o modelu. treba i izabrati model da kada se model zavrsi, ostane sto vise od njegove originalnosti,
tj da se sto manje modelarskih stvari vidi. dzaba ti spitfajer (i njega bih naravno voleo da imam jer sam kao malo dete. samo da je wwII ptica) kada
retko koji normalan motor mozes u njega da uglavis a da ne moras seces pola modela. ako bolje pogledas postove ovaj model ima i kuku koja izlazi pozadi, alnaser za paljenje,
funkcionalne otvore za ventilaciju, kao i ogroman motor koji na njemu izgleda kao malo veci mladez (koji je cak mozda i mali za njega????) i gomilu "sitnica.
jedino sto mu fali su preklapajuca krila. (pokusavam da mu dojadim sa ovim krilima tako da mozda na kraju i bude neka modifikacija)
stvar ukusa. neko voli neko ne voli.

@Nikola pantLA  - pa verovatno su hellcata zbog toga zvali ubica zero-a  :sljus

"Navy and Marine F6Fs flew 66,530 combat sorties (45% of all fighter sorties of the war, 62,386 sorties were flown from aircraft carriers)[22] and destroyed 5,163 (56% of all Naval/Marine air victories of the war) at a cost of 270 Hellcats (an overall kill-to-loss ratio of 19:1).[23] The aircraft performed well against the best Japanese opponents with a 13:1 kill ratio against Mitsubishi A6M, 9.5:1 against Nakajima Ki-84, and 3.7:1 against the Mitsubishi J2M during the last year of the war.[24] The F6F became the prime ace-maker aircraft in the American inventory, with 305 Hellcat aces.[25] That being said, it must be noted that the U.S. successes were not only attributed to superior aircraft, but also because they faced increasingly inexperienced Japanese aviators from 1942 onwards, as well as having the advantage of ever-increasing numerical superiority."

preneseno sa :
http://en.wikipedia.org/wiki/F6F_Hellcat

PS THUNDERBOLT JE NAJBOLJI

... dobro - najlepsi.

--- End quote ---

mislio sam na letne karakteristike 660kmh-610kmh 294W/kg-260W/kg 3,015km-2,460km ali nema veze....zero je imao dosta salbu zastitu pa je bio lak 1680kg-4190kg ali i lak za obaranje.

--- Quote from: ak on December 14, 2009, 11:20:23 PM ---PPS: Izvinjavam se mircetu na offtopic-u a za rad skidam kapu

--- End quote ---

mirce:
Ta' mante se više izvinjavanja...
Iz svakog ovog replay-a čovek nešto nauči o avionima i njihovoj istoriji... Samo pišite...

pozdrav

Mirče

saxpg:
Mirce, stiglo naoruzanje za tvoje warbird-e u UH:

mirce:
Hvala Saxpg i Dejane na linku... Ovo sam već video u časopisima.
Hellcat je 1:5 pa bi ove "bombe" bile malo male ali, bi super "legle" na Thunderbolt...

Inače, dodao sam novi tekst na sajt pa, čisto da vas obavestim...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version