RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Cessna
leonardofibonacci:
Steta, tako lep model . . . :(
n3mke:
Ufff, steta :(
Nisi nikako trebao da pustas avion bez kompletne provere, a ni bez dosta treninga u simulatoru. A tockove sto si skidao je velika greska, i da je elevator bio dobro podesen opet bi sigurno polomio propeler a mozda i ostetio motor pri sletanju jer bi prop. sigurno udario u zemlju...
nadam se da ces uspeti da osposobios avion :)
saxpg:
Pa dobrodaosao u svijet RC modelarstva. Ovdje se ne ulazi sa sklapanjem modela vec sa prvim letom, pa makar on trajao i par sekundi. Ja sam isto prosao sa svojim Piper Cub (kyosho), doduse kod mene je problem bio sto sam ga prevukao kad sam ga bacio iz ruke a motor nije bio dovoljno jak da ga izvuce tako da je i moj prvi let toliko trajao.
Mom kumu, koga sam navukao na ovaj hobi , narucio sam cessnu kao tvoju, samo sto je crene boje, tek da nju vidis, katastrofa. Nije htio mene da ceka da polako uci korak po korak , nego " ih, sto ti je jadan ka da je to neki problem vozit". Aha, nije...
Ona je toliko izlupana da skoro ne lici vise na cessnu ali leti. Ovo je vrhunski pocetnicki model zato sto je lak za opravku prije svega. Na United Hobbiesu imas dosta dijelova za nju ali nece ti nista biti potreno jer se sve lijepi bez problema.
Haubu pokusaj da polako zagrijes fenom za kosu i da ispravis dio po dio.
Osovinu motora prvo skini sa njega pa je onda ispravi, da nebi ostetio motor.
Motor i elise imas kod vjeke u SPACEU takodje, uzmi dosta, elisa trebace ti :)
panther:
Bas mi je zao sto ti se to desilo, steta. Ja jos sa mojom nisam poleteo, kad bude bilo prenecu vam utiske.
dandza:
@saxpg Hvala na podrsci, sad mi je malo lakse, mislio sam da samo meni moze ovo da se desi :)
Eto valjda zato sto mi je prvi avion i sto cessna zaista izgleda prelepo i toliko sam bio uzbudjen da sam jednostavno zaboravio najosnovniju stvar... ne znam...
@n3mke Pa sad definitivno znam sta sam trebao a sta ne, znas ono "Posle bitke su svi generali", mada mogu ti reci da sam imao dosta treninga na simulatoru i uspesnih poletanja/sletanja a sto se tockova tice to su me cak savetovali iskusniji da tako prvo letim. Naravno odabrao sam malo visu travu za podlogu i planirao sam da sletim sa ugasenim motorom (nose up) al eto dzaba sam ja to sve planirao ::)
Al bas zbog svega ovoga sam odlucno resio da cu je sastaviti i srediti i bice ko nova i definitivno ce poleteti jos sledece nedelje! ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version