RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Cessna

<< < (6/8) > >>

fenix:
Steta za ovako lijep model :'(Na ovom forumu si mogao da procitas dosta o pocetnickim modelima,pa i na inostranim.Ne mogu da provalim zbog cega se pocetnici odlucuju za ovakve modele,valjda je to izgled ??? sa sve tockicima,prednjim motorom,a da ne govorim o eleronima ::)Ovo sve donosi probleme tokom prvih live letova usta si se i sam nazalost imao prilike uvjeriti.
Ovaj modelcic ne da je brz za pocetnika ovo bi ti trebao biti tek drugi model,tj.kad savladas neku jedrilicicu ili bilo koji model sa dvije komande i sl..Pored gore navedenih nedostataka,ovo krilo je ravno a ne sa nekim V oblikom koji daje spori i stabilniji let.Da ne nabrajam ,bilo kako bilo i pored dobronamjernih savjeta svi trce za svojom pameti.o.k.slazem se da tako treba da bude ali tek poslije prvih uspjesnih letova i kad ste sigurni u sebe i ovladate letenjem.Uspjesan ulazak u ovaj fantastican hobi svim pocetnicima...

SABURO:
Slicno se i meni desilo, tj. mom bratu kad smo jednom prilikom bili na letelistu. Pred sam sam sumrak nagovorio me je da proba parky-ja, da ga lasira, znaci sve sam da odradi, od poletanja do sletanja. Inace pre toga, par puta ga je leteo i sletao bez problema, al ga nikada nije poleteo!
I posle malo duzeg nagovaranja ( dvoumio sam se zbog sumraka ) pristanem i odemo do modela ( do tad smo bili u kafanici ).
Uzeo stanicu u ruke, upalio model izbacaj iz ruke i BUP ode model na nos pod punim gasom!!!
Reko sta ti bi, bla bla bla, da ne duzim pricu...

Inace razlog je bio sledeci, dan pre udesa, leteo sam na simulatoru sa stanicom, i naravno imao sam zasebno isprogramirana setovanja koja su ostala aktivna prilikom udesa!
Znaci nisam prebacio setovanja u memoriji stanice na odgovarajuci model ( Parky ) i tako je komanda dubine u ovom slucaju na sebe ( gore ), za model bila na dole!!!
 ::)

Ovaj primer me je od tad naucio da pred svaki let cekiram stanicu ( model ), proverim komandne povrsine modela, pa tek onda na uzletanje!!!

Krivo mi je sto ti se to desilo na takav nacin, al siguran sam da ces ga popraviti!
;)

dandza:
Ma nervirao sam se juce, al danas sam poceo da pravim planove o osposobljavanju za let, tako da idemo dalje.
Drago mi je da vidim da nisam jedini kome se desavaju ove "glupe" greske.
Otprilike sam sve skontao kako cu da sredim jedino jos da smislim nesto oko te haube posto sam primetio da iako se ispravi na neki nacin opet fali par delica, a vidim da ni na hobbycity-ju nema da se poruci posebno.

@GLIDER Sad znam i koji ti je nick na forumu  ;D Kao sto vidis dzaba si ti meni govorio polako i pazi itd. uzbudjenje i nestrpljivost je uradila svoje.

Kao sto rekoh od sutra sledi reparacija, javicu kako napreduje i verovatno cu vas gnjaviti za pomoc  :D

modelar:

--- Quote from: dandza on August 03, 2008, 07:31:52 PM ---A sto se kluba tice i iskusnijih clanova, pa eto ja zaista ne znam gde big nasao nekog u NS-u, tako da mi jedino ostaje forum i ucenje na greskama hehe

--- End quote ---

Koliko znam u Novom Sadu postoje dva modelarska kluba.
Pozz

sibi:
 Sa poklopca motora skini nalepnice i samo ga umoci par sekundi u vrucu vodu (skoro kljucalu). Umoci ga tako da otvor za elisu dude gore, jer obrnuto voda koja istece kroz rupe napravi kanale.
P.S.
Drzi poklopac klestima ne prstima

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version