ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

HobbyKing ECO6 50W 5A Balancer/Charger

<< < (7/17) > >>

sasa:

--- Quote from: Kijan on February 02, 2011, 09:17:57 PM ---
--- Quote from: sasa on February 02, 2011, 07:45:35 AM ---Jedno pitanje...ovaj trafo sto je gizmo predstavio,da li moze greco spojem da se ispravi na jednosmernu struju i da li bi onda izgubio nesto od napona,ampera itd...

--- End quote ---

U vecini slucajeva nije dovoljan samo grec vec i nesto dodatne elektronike.

--- End quote ---

Pa zna li neko da postavi semu takvog uredjaja jer ovaj trafo daje dosta ampera  (:sok:) pa bi se i isplatilo doraditi ga malo  (work)

tibeteagle:
Pošto je ovo topik za punjač HobbyKing ECO6 50W 5A Balancer/Charger za njega traba koristiti ovaj pretvarač i gotovo.
Input: AC100 ~ 240v 50/60Hz (International)
Output: DC15v 5A

http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11758

Ko malo bolje kopa ima da se nađe i kod nas, pa koštalo šta koštalo, ali da ne gori kuća, vredi.
Ne esperimentišite sa elektronikom napajanja već gradite modele.  >:(
 ;namig

miša2002:
Da definišem odma, moj donji odgovor se odnosi na:

--- Quote from: Kijan on February 02, 2011, 09:17:57 PM ---
--- Quote from: sasa on February 02, 2011, 07:45:35 AM ---Jedno pitanje...ovaj trafo sto je gizmo predstavio,da li moze greco spojem da se ispravi na jednosmernu struju i da li bi onda izgubio nesto od napona,ampera itd...

--- End quote ---

U vecini slucajeva nije dovoljan samo grec vec i nesto dodatne elektronike.

--- End quote ---

Taj "trafo" je (iz konstruktivnih razloga - radi u klasi "C"...), APSOLUTNO ne preporučljiv za pogon punjača ili sličnih uredjaja! Dodavanjem ispravljača ne postiže se željeni efekat... Da ne detaljišem, jer to vodi u drugu temu, moj savet je:
NIKAKO NE KORISTITE ČOPERSKA NAPAJANJA NAMENJENA ZA  RASVETU !
Ova vrsta radi jako nepouzdano i u "usiljenom" režimu rada, što ne smeta mnogo halogenkama i tome sličnim uređajima!
E, sad ovako, obratite pažnju!
Počinjem pitanjem:
Da li iko od vas smatra da je PC (kompjuter), naprava koja bi tako lepo radila (naravno pri normalnom eksploatisanju), da nema kvalitetno i pouzdano napajanje?!
??????????????? I šta mislite?... (zid)
Pa naravno, da ne bi!  (:sok:)
A šta mislite o ispravljačima za tzv. laptop ?  :hehe
 (res) ..... svi su veći od 3A (uglavnom) a napon je "rastegljiv". Uostalom na svakom piše i napon i struja, kao i polaritet priključka (+ i -), ako toga nema na ispravljaču, proverite na laptopu!
 Ako stoji znak ~ ili piše AC ni pod razno ne uključujte u punjač!
Ako nema nikakvih oznaka polariteta ni na jednom ni na drugom, stanje proverite instrumentom, naravno ako ga imate ili zamolite nekog ko to može! Za ovu vrstu imformacije, dovoljan je i kinez od par € !
U prethodnim postovima sam naveo prosečne struje za PC napajanja, različitih snaga, tako da ne treba da to ponavljam, kao i par primera sa YuTub-a o nepravilnom punjenju LiPo baterija, koje, napominjem ponovo, nisu ni malo bezopasne (uslovno) ! Ako se sa njima pažljivo i ispravno rukuje, mogućnost za tako nešto je svedena na "viša sila" !
Izbegavajte brza punjenja, ona ne samo da smanjuju vek trajanja, već povećavaju procenat mogućnosti da se desi "viša sila" ! Na svakoj bateriji piše preporučena struja punjenja. Pridržavajte se toga i neće biti problema.
Ukoliko ne nameravate da ih duže vreme ne koristite ispraznite na preporučenu skladištenu vrednost! Time ćete izbeći recimo: "Nemam pojma šta se desilo, nadula se iz čista mira"... i tome slično...
Sve ovo pišem samo u nameri da olakšam početnicima težak finansijski početak i objasnim mnogima da prava rešenja mnogih problema nam se nalaze pred nosom...
Evo, umal' da zaboravim jedan važan podatak; napon može biti u granicama od 11,5V do 12,5V. Dodavanjem elektrolita od cca 5.000MF/25V dobićete ispravljač ravan ili bolji od najkvalitetnijih namenskih ispravljača pa još bar tri puta jeftiniji!

jrlotpi:
Pozdrav Miso

citao sam post oko PC napajanja za punjace,licno ja koristim tu vrstu nisam elektronicar po struci pa mozda i gresim .
PC napajanje nemoze da odrzi potrebnu voltazu kada punim npr,bat 6s 5000mA sa 5000mA izbacuje error.
Kako da obezbedim V adekvatnu za punjenje 1C ,
postavio sam sijalicu da izbalansiram napon,
max mogu da punim sa 2500 mozda i 3000mA
Kako mogu da max iskoristim snagu PC napajanja i da li ovo napajanje moze da zadovolji jace amperaze,
izbrisali ste post gde ste dali komentar oko snage napajanja i brendiranih tj tipskih napajanja za RC

Da li je potrbno da kupujem jace napajanje, barem da punim 6s 5000mA sa 1C,
pazi imam i aparat za varenje tako da visak ne se baci.
Javicu se za stanicu za vikend.

sermilan:
Evo linka gde možete pazariti kvalitetno, a jeftino čoper napajanje sa više nego dovoljnim strujnim kapacitetom
                     Astral 12V 30A 350W Regulated Switching Power Supply.

http://www.lowpricerc.com/product_info.php?products_id=884

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version