ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

HobbyKing ECO6 50W 5A Balancer/Charger

<< < (9/17) > >>

magic:
AC znaci Aleternating Current tj. Naizmenicna Struja i koja je Input tj. na ulazu. DC znaci Direct Current tj. Jednosmerna Struja na izlazu (Output) je ono sto ti treba i sto ispravljac koji si naveo ima.

poz

Milos 94:
Hvala.

jrlotpi:
Miso
razumeo sam da sijalica nije potrebna ,a na vod 12V gde je prikljucen punjac stavljam kondezator gore naveden

miša2002:

--- Quote from: magic on February 04, 2011, 04:58:09 PM ---AC znaci Aleternating Current tj. Naizmenicna Struja i koja je Input tj. na ulazu. DC znaci Direct Current tj. Jednosmerna Struja na izlazu (Output) je ono sto ti treba i sto ispravljac koji si naveo ima.

poz

--- End quote ---

--- Quote from: Milos 94 on February 04, 2011, 03:17:42 PM ---Magic,

vidiim da je Miša 2002 napisao Ako stoji znak ~ ili piše AC ni pod razno ne uključujte u punjač!

na punjaču za lap top upravo i piše AC ADAPTER. Slab sam oko struje (a i ostalog) pa ne bih da napravim na početku ... :hehe

poz.

--- End quote ---

Upravo iz tih razloga je i upozorenje. Ako na lap topu piše AC napona tog i tog, znači da ima ugrađen ispravljač i što je  (yay) može se bez ikakvih problema uključiti i DC ispravljač!, a ako piše DC na lap topu može samo DC ispravljač. Inače skoro sve "lap-topovske"  :)aplauz baterije imaju ugrađen punjač u sebi i odavno su Li-Ion. Kod većine je napon 11,1v, a kpacitet od 3.000mA pa na više. Struktura im je 3S2P a C ? nigde ne piše a nije preporučljivo proveravati. Ja ih tretiram 1C i ne  (zid).
Da rezimiram, ako na lap topu piše AC a na pretvaraču(ispravljaču) nema podatka, proveriti instrumentom o kojoj vrsti napona je reč, AC ili DC a magic je objasnio šta znači da ne ponavljam!

miša2002:

--- Quote from: JRlotpi on February 04, 2011, 05:36:58 PM ---Miso
razumeo sam da sijalica nije potrebna ,a na vod 12V gde je prikljucen punjac stavljam kondezator gore naveden

--- End quote ---

Inače tako ide, + na +(žuta) a - na -(crna) a na elektrolitu bela linija i uglavnom piše - i na njoj!
Ako nisi siguran imaš telefon pa nazovi ili se organizujemo za vikend da to rešimo!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version