ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

HobbyKing ECO6 50W 5A Balancer/Charger

<< < (11/17) > >>

miša2002:

--- Quote from: RAVEN on February 04, 2011, 09:55:58 PM ---Ako može da se koristi kao ispravljač koliko bi trebalo da ima A?

Hoće li sa ovim buniti sporije, normalno ili ...

--- End quote ---

Puniće se zavisno od kapaciteta baterije! Maksimalno dozvoljeno je 2C ili ti kapacitet x 2. Nazivni kapacitet ti je 1C.
Primer: baterija 3S1P 1.000mAh bi trebalo da bude napunjena za 1 sat isto i baterija, recimo 6S1P 1.000mAh bi trebalo za sat da bude puna. Naravno, ovo se odnosi na "praznu" bateriju.
Bateriju od 5.000mAh bi punio 5 sati strujom od 1A(1.000mA) d.
Da ne razvodnjavam, potraži po ovom topiku, ako se ne varam, čini mi se da su GILE i magic već pisali o tome.

jrlotpi:
OK hvala na pomoci,zovem vas za vikend

Yu-men:
 ;namig

Ja pre neki dan krenuo na Pijac da nadjem odgovarajuce PC napajanje koje sam mislio prepraviti za Turnigy Accucell-6.

Kad ja tamo...... (:sok:) (:sok:) nemogu da verujem  (:sok:) (:sok:)

Glavna namena mu je bila da u Garazi rashladi Kamping-frizider 2-3 dana pred putovanje.

Predvidjen za Potrosace do max.50W.

Posto i ja sam imam Kamp-prikolicu i naravno Frizider za Auto, nisam mogao da propustim tu priliku.

Racunam ako ne valja za punjac bice dobar za Frizider, uglavnom nece se baci. (fiu)

Malo cenkanja.....hocu......necu.....meni mnogo......njemu malo....... i na kraju ja Pobedio  (yay)

1000din su cudni, pogotovo kad pokazes Prodavcu.  ;namig   

Ulazni napon = 230V,50Hz
Izlazni napon = 12V
Izlazna struja = 4,5A
Osigurac na izlazu = 20A
Dimenzije = 225 x 170 x 105 mm
Tezina = 2770 g.

miša2002:
Ako hoćeš da ga koristiš za punjač, proveri kakav je napon na izlazu. Piše da je jednosmerni. Verovatno nema neku filtraciju na izlazu. Ako neznaš kako, pitaj objasniću ti.

Yu-men:
 ;namig

Gde si procitao da jednosmerna struja ?

Nerazumem se bas najbolje, napon je zavisno od struje kojom punim izmedju 13-15V.

Probao sam prvom frizider a posle i punjac, radi bez problema.

Sta treba tacno da proverim ?

poz.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version