ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

HobbyKing ECO6 50W 5A Balancer/Charger

<< < (17/17)

jrlotpi:

--- Quote from: magic on March 07, 2011, 07:05:16 PM ---Ja moje baterije otprilike jednom nedeljno sve prekontrolisem i manje vise su sve na istom naponu 3,8V po celiji kako sam ih i ostavio u decembru. No to ne znaci da nisu nesto izgubile jer je kriva praznjenja u tom opsegu napona pa skoro ravna. Moze se reci da LiPo na 25C gube otprilike 10% na svakih 6 meseci. Ovo je doduse dosta star podatak, u svakom slucaju prepostavljam da je tvoje pitanje bilo vezano za uobicajenu zimsku "dremku" baterija od nekih 3 meseca i tu nikako ne bi trebalo da bude problema pod uslovom da sa prethodno napunjene do nekih 3,8-3,9V po celiji.

poz

--- End quote ---
Mozda nije za ovaj topik al JBG

konkretno mislim na sledece imam 2x 3s baterije koje su imale 4-5 ciklusa pre 1 godine i mozda sam ih jos jednom koristio da ne zardjaju da li stajanje od godinu dana i vise mozda mogu da smanje kapacitet bat.- zelim da ih koristim za sledecu sezonu da li mogu da racunam na njih ili od duzeg stajanja u storage rezimu one nemaju vise snage za bezbedan let (od stajanja da li propadaju ako se ne koriste)
poz.

magic:
Smanjenje kapaciteta nije toliko bitno koliko mozda povecanje unutrasnjeg otpora koji ces osetiti kao da daje manje snage u poredjenju sa nekom novijom, svezijom baterijom. E sad, sve to zavisi od temperature i napona na kom su drzane. Cesto im je potrebno par ciklusa i da posle duzeg perioda ne koriscenja ponovo povrate puni sjaj. Jedino ces tacno znati kada ih budes stavio na model, samo za prvih 3-4 ciklusa skrati vreme letenja za 30% u odnosu na to kako si inace leteo sa njima.

poz

n3mke:
Od pocetka mi je bilo sumnjivo ali sve vise verujem da je Misa u stvari Chuck Norris...

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version