RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Katana 2x2

<< < (5/9) > >>

SABURO:

--- Quote from: Miki Va on January 24, 2011, 01:09:18 AM ---@Saburo
model ima 4kg rcg motor od 26 kubika koji sam ja predlozio (i imam ga) ima sledec specifikacije:

--- Quote ---great engine! did the break on the plane with wings to reduce vibrations with Motul 800, 30:1
1 full hour at 3300 rpm then put the cowl and went for an easy flight. The plane is a 68 inch Katana, weighs 4.3 kgs and the little gas engine has plenty of power. I think that it will eventually hover it with power to spare.
--- End quote ---

--- End quote ---

Koliko razumem engleski ovde lepo pise da covek leti Katanu sa tim motorom od 26ccm ali sa rasponom krila od 172cm (68*2.54cm), a ako se ne varam ovde je rec o Katani od 2m raspona ili mozda gresim?

--- Quote from: galileo5 on January 23, 2011, 10:49:01 AM ---Mislim da kompletan model bez motora nece biti tezi od 4kg, plus motor do 2kg i plus gorivo.... bice odstupanja ali sta je tu je...
ali na 6kg 200gr ne znace nista

--- End quote ---

Model ce biti tezak priblizno 6kg ili mozda vise.. Dakle 26ccm na ovolikom modelu, sa simetricnim profilom krila nece moci.

(pijemo)

galileo5:
Manite se rasprave, niti planiram nista manje od 50cc niti ima potrebe jer ce ovaj motor biti oko 1650-1800gr max,  sto je nekih 300-400gr teze od drugih, jedino sto je ovaj piston-ported pa nema bas karakteristike kao reed-valve.

Ali ako je za utehu, imam jedan od 30cc 1300gr gas reed-valve, jedan ASP 20cc glow i jedan Tartan od 22cc glow (koji nije moj ali ga mogu probati, radi ko zmaj), pa mogu probati i sa tim motorima... ali to nece biti skoro.

Ko sta predlaze od recimo Bluebird servoa sa HK ?

Miki Va:
Ok da ne nastavljamo bez veze, ovde je puno nepoznatih a pre svega koji motor/tezina/snaga je preporucena po planu,jer na osnovu raspona,odokativne tezine i tipa buduceg modela nije jednostavno odrediti pravi motor.
U svakom slucaju samo napred Galileo bice to svakako lep model !

()-()

SABURO:
Rasprava na ovu temu je korisna po sve nas, a pogotovo nove modelare kojih u poslednje vreme ima jako dosta i sve uzimaju zdravo za gotovo. Da je ovo ostalo napisano kako jeste (26ccm benziski motor) neki novi klinac bi se zaleteo i kupio/napravio ovako nesto i stavio mali motor s kojim ovaj avion ne bi mogao da leti i doslo bi do slucaja atlantis32de u temi u podforumu livada, tj. motor za avion je preslab on moze samo da leti na 1m visine itd itd...!!!   ")
Nadam se da su moje namere/komentari na ovu temu sada jasnije.

Sto se tice servoa, na ovako velikom i ozbiljnom avionu ne bih se zezao sa BlueBird servoima. Pre bih uzeo nesto sto je provereno. Tipa Hitec 645MG ili neke slicne u toj kategoriji Futabine, Graupner DES ili JR...

Hajde daj jos koju fotku u buducoj izradi, ipak je ovo lep projekat koji bi po meni makar trebalo da se isprati i prikaze na sto lepsi nacin.

(pijemo)

Miki Va:
Saburo ,u potpunosti se slazem sa tobom ali samo po pitanju konstruktivnosti polemike  ;namig. Po avataru bih rekao da si mladji momak pa samim tim procenjujem da sam svoj prvi rcmodel poleteo mozda i pre nego sto si ti rodio,sto ce reci imam prilicno iskustva u modelarstvu a retko pisem napamet.Ako vec hoces da poducis nove modelare onda postavljaj stvari na pravo mesto.Vec sam napisao ranije u ovom projektu ima puno nepoznatih a motor se ne stavlja napamet i po proceni broja kubika vec po snazi/tezini motora i konstrukciji modela.
Ja sam coveku predlozio jeftin modelarski motor od 26 kubika kao alternativu njegovom 50 kubika od motorne testere od koga je ovaj manji verovatno jaci (ili su slicne snage) a dosta laksi.Nije bilo reci o modelarskom benz. motoru od 50ccm i 5,2 ks ili nekom slicnom.
Takodje kazes model ima 4kg sa ovim motorom od 50ccm imace 6kg naravno ali sa motorom od 26ccm imace 5,1kg zar ne? a opet navodim verovatno su motori pribliznih snaga jer im namena nije ista (modelaski-testera) i sa kojim ce bolje leteti u ovoj kombinaciji ?
Ok covek je rekao hoce da se poigra i experimetise to je nesto drugo ali onda tako i ti gledaj na stvari.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version