ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Imate li frku kad punite lipo?

<< < (2/7) > >>

SaleR:
Ma nije frka uopste! Kada ti se prvi put desi posle se ne sekiras jako...

Sale

flugzeug:
Auuu Sale, jel ovo sad nekad bilo ili???
Opet dobro si prošao, al ode osciloskop u PM :(.....
Opet kažem, dobro si prošao...
Koliko mAh je bila dotična baterija?

()-()  (<--)

atlantis32de:
Ja moje lipose punim u kuci to jest u stanu i bez ikakvih zastitnih mera...
ovo ,sto je sale stavio slike, su pojedinacni tragicni slucajevi .Bilo bi interesantno da se ustanovi problem zasto je doslo do takve reakcije .

ali mi uvek punjac tako nastelovan da posle nekog vremena (timer) iskljuci.

flugzeug:

--- Quote from: atlantis32de on January 24, 2011, 09:16:37 AM ---Ja moje lipose punim u kuci to jest u stanu i bez ikakvih zastitnih mera...
ovo ,sto je sale stavio slike, su pojedinacni tragicni slucajevi .

--- End quote ---

mmmm nekad je dovoljan samo jedan takav tragičan slučaj pa da čovjek ostane bez svega, ti radi kako god želiš ali nikako ne treba savjetovati drugima naročito početnicima da LiPo baterije pune u stanu bez ikakvih zaštitnih mjera. Ko je vidio kako Lipo baterije gore zna da to nije šala...

Ovo je čisto moje mišljenje...

()-()  (<--)

Gatti.Gatozza:
S obzirom da ovde ima nekoliko ljudi koji su doživeli da im LiPo eksplodira, to ne bi mogao nazvati pojedinačnim slučajevima. Ovo se na žalost dešava češće nego što bi mi to želeli, tako da preuzmite sve što možete da sprečite tragediju. "Nećetobašmenidasedesi" filozofija nikad nikom nije donela dobro. Ako ništa drugo, uvek u lonac.

Baterije koje kupujemo se prave ko zna gde i po ko zna kakvim standardima. Nikad ne znamo kokliko su kvalitetno urađene i koliko daleko su od toga da budu škart. Možemo mi da uradimo sve što treba, ali neke stvari prosto ne zavise od nas. Na kraju krajeva, kako možemo znati i da samom punjaču neće crći ta zaštita?

Što se tiče naslova teme, da, biće mi frka. Veoma.  Kažem biće, jer još uvek nisam počeo da ih koristim, helikopteri se još sklapaju. Trenutno još uvek koristim NiMh za avion.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version