ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Multi Charger LN-5014 vredi li ovaj punjac?
magic:
Vec sam u nekom od prethodnih postova rekao da postoje bolji punjaci za duplo manje pare. Multiplex je inace vrhunski proizvod ali i skup.
Pozdrav
Ziv:
Ne bih se slozio sa Magicom da je Multiplex vrhunski mada je skup. Takodje Multiplex kao firma vise ne postoji (sem imena) jer ga je kupio Hitec koji je zadrzao ime zbog popularnosti u Evropi. Najverovatnije se sada sve proizvodi u Kini.
Kada bih kupovao novi punjac, onda bih se orijentisao na onaj koji moze da puni ne samo LiPo baterije vec i one koji pune druge LiXX (kao A123) jer NiCa, NiMH i olovne baterije polako izumiru u modelarstvu.
Balanser nije toliko bitan, (sem mozda kod LiPo sa vise od tri celije). Ja ga imam vec vise godina ali ga skoro vise i ne upotrebljavam. Retko kada moram da izbalansiram pojedine celije tako da to nije vredno truda.
Pozdrav Zivko.
kole:
Ma ima lepih punjaca koji pune sve zivo, imaju pritom i balanser, kod kineza za male pare.
Isti te misljenje od Davorame, on je ispitivao nekog kineza kad sam ja bio tamo. Saborp ima isto neki.
misha:
replika zivku,
multiplex jeste relativno skup, moze se naci za nekih 75$
ali puni i NiCd, NiMh, LiPo, LiLo i acid. i prema vrsti vat koje punis daje
ti razlicite parametre setovanja.
leonardofibonacci:
I moj punjac za 40USD, sa balanserom, puni sve to (LiPo, LiIo, LiFe, Pb, NiMh, NiCd). Ima i auto mode . . .
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028&Product_Name=Turnigy_Accucel-6_Balance_Charger_&_Discharger
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version