AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
MK heavy lift quad
darko:
Evo jedan MK quad koji je nemjnjen za dizanje tereta do oko 2 kg, baterija 5000 mAh, motori Pulso 2814/22 ( strava motor, oko 50 eura komad ), elektronika je kineski klon MK njemačke elektronike sa njemačkim softwerom ! Samo je hardware kopija i to čak po mnogo čemu bolja od njemačke, barem ova verzija 1.35 ! Propeleri si APC 14x 4,7 , težina bez postolja i kamere oko 1700 grama !
Danas je bio prvi probni let i quad je više nego stabilan ! Pored žiroskopa ima i akcelerometre, nadogradio sam mu još jedan sklop tako da sada imam i kompenzaciju tilta i rola ! Nosač još nije fiksiran samo ja postavljen radi slikanja !
Inače nosač kamere ( platforma ) je home made ! Kolega mi ju je napravio na cnc !
I da zaboravio sam još reći da su regleri njemački od firme 1hoch4 . Regleri su i2c a ne standardni pwm koje inače koristimo iz HK i imaju mnogo brži odziv a ovi su 30 A dok su oni koji dolaze uz elektroniku samo 10 A max tako da se ne mogu koristiti za ovu heavy lift quad verziju !
Parametara i podešavanja ima mali milion, stock verzija ima i altitude hold jer ima i barometar dok je moguća dodatna nadogradnja za GPS i sve opcije koje idu sa njim uključujući i back home !
gizmo:
:)aplauz (res)
Jedva cekam da ga vidim akciji!
vpanin:
Strava stvar!
Yu-men:
:)aplauz
sve cestitke
Istu spravicu samo nesto slabije planiram i ja.
Zanima me kako si namestio nik i rol za kameru sa tom 1.35 Plocom, ako se nevaram to je "GOLD EDITION".
Koliko sam ja razumeo starija Orginal-nemacka ploca 1.30 nema mogucnost i nika i rola. mmmm
Dali je to na toj klon-seriji dodato ili si sam nesto prepravljao ?
Ja se jos uvek dvoumim izmedju tog Klona i novijeg Orginala ME 2.1.
razlika u ceni izmedju 1.35 i ME 2.1 je ogromna i nebih bez potrebe utapao jos 300-500€.
Ako se ipak odlucim za novu ME 2.1 uzecu Orginalnu nemacku, razlika u ceni izmedju nje i novog kineskog Klona je smesna.
Mislim da je MK trenutno medju najboljima sto se tice mogucnosti, pratim njihov forum skoro godinu dana.
Dosta njih tvrdi da toplota (suncevi zraci) uticu na ziroskop za stabilizaciju, kakvo je tvoje iskustvo ?
pozdrav i zelim ti mnogo lepih letova i snimaka.
fenix:
:)aplauz mocno nema sta ,a pogotovo mi se svidja dodatna stabilizacija na roll i tilt osi.Koji si materijal koristio za nosac kamere i koje su dimenzije kraka? (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version