RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

P-47D Thunderbolt

<< < (6/18) > >>

misha:
Juce sam, nakon zavrsenih poslova u beogradu, uspeo da nadjem malo vremena i da svratim
do Coke i Maje i njihovog zoo vrta. Pored Brunde, tu su sada (na zimovanju) i Brundina majka,
i sijamska macka koja je preksinoc omacila 5 malih slatkih macica. Nakon uvodnog igranja
i zamaranja, zveri su zaspale, pa smo posle kolaca i nezaobilanog dnevno-politickog informisanja
presli u razgledanje glavne zvezde veceri.

Naravno, ja za ovu temu nikako nisam objektivan. Kao prvo, ovo je moj omiljni avion svih epoha.
Mislim da bi mi se svideo bilo kakav - od balze, plastike stiropora... ma nebitno.

Kao drugo, ovo je neka mnogo daleka modelarska prica (mozda kada odem u penziju sto rece Magic,
 za neku godinu) ali sada... Tesko.
Model koji je do skora stajao u uglu sobe kao u vidu kostura trupa, sada vec dobija svoj oblik.
I to za veoma kratko vreme. Naravno sve ovo je za sada jos grubo obradjeno ali i ne moze biti drugacije jer
koliko se da videti, Coka nista nije , a izgleda i nece, raditi po planu, sem spoljnih gabarita.
Ono sto sam do sada video je "Custom made". Sve se smislja drugacije, Pocev od toga da ce sve biti demontazno,
od firewall-a preko krila pa do horizontalca. Svi delovi do sada uradjeni, su pravljeni ili prepravljeni da budu replika
pravog aviona. Naravno, s jedne strane to i nije tesko, obzirom na to da ima original u muzeju, gde moze videti i "skinuti" svaki detalj,
a sa druge strane, model je dovoljno veliki da dozvoljava veliki broj prepravki i "izivljavanja".
Po meni, ovo je model koji se ne pravi svaki dan i nece se leteti svaki dan.
Ko je uzivo video Mircetovog Hellceta, znace o cemu pricam. Dakle Monstrum dobija brata

Zato mi je i jasna Cokina filozofija da ga ne interesuje kada ce model biti gotov. jedino sto on zeli, je da
model bude lep i da na njemu uradi sve ono sto je sanjao i zamisljao.
Veliki model, radijalni Mokir, sve komande sakrivene i mehanizmi iskopirani sa pravog, metalni finis, detaljna kabina, koja se otvara,
klapne na kapotazu koje se otvaraju kada temperatura u motornom delu poraste,... i jos gomila ideja (tu sam medju najboljima, da
izmislim sta neko drugi da uradi) koje cekaju da se za njih stvore uslovi.

Naravno, voleo bih da se Coka vrati starim "projektima" i da na prolece polete i Zero i Jet, a da zatim mozda dogodine,
zajedno na nebu gledamo paradni let nasa dva najvece Monstruma, Hellcat-a i Thunderbolt-a.

Schwab:

--- Quote from: misha on February 04, 2011, 04:03:31 PM --- a da zatim mozda dogodine, zajedno na nebu gledamo paradni let nasa dva najvece Monstruma, Hellcat-a i Thunderbolt-a.

--- End quote ---

To bi bilo fenomenalno  oo)) oo)) oo))

Sava:
Da li sam u pravu. Vatreni zid će na sebi nositi gotovo svu opremu modela, koja se najčešće nalazi duž unutrašnjosti trupa. Ovde u trupu ima mesta da poleti manji model i zanima me razlog takve ugradnje. Pretpostavljam da će vatreni zid biti demontažan, kako bi se svakog momenta moglo prići opremi. Veliki je posao sve to osmisliti, ne sumnjem da to Coka ima do detalja u glavi. Malo nam napiši o tome, naravno kada dođe vreme. Inače i sam radim čudo od 108 coli , i za sada mi najveći problem predstavlja radni prostor koji je uvek mali. Ista stvar muči i Coku, pogotovu u ove zimske dane kada "kabriolet" radionica nema grejanje.
Želja mi je da vidim gotov jedan takav model, nadam se da će mi se ubrzo ostvariti.
Savako dobro i uspešan rad. (ako mogu da pripomognem tu sam)

misha:
posto sam imao specijalnu propusnicu uspeo sam da posetim sva tri kombinata. i novosadski i mitrovacki i beogradski.
neverovatno je gde ova trojica ljudi (mirce, sava i coka) prave svoje modele. modeli su ogromni, a izgradnja je u tako malom
prostoru da je to prosto neverovatno. kada sam video savinu cesnu, prosto mi nije bilo jasno kuda ce taj model izaci iz kuce.
pozdrav svoj trojici.

Dejan Dobricki:
hehe znam jednog coveka koji je kupio kravu jos kao tele ali ju je smestio u svinjac mozes zamisliti kako ju je izveo kad je malo odrasla  :_D

vas troica nemoj te da poistovecujete vase radionice sa svinjcem ovo je samo komentar na mishin post ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version