RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

P-47D Thunderbolt

<< < (7/18) > >>

coka:
 Evo sitnih sati i tada sam ja najaktivniji.

Ovih dana sam izbrusio sva rebra na drugom krilu.

Za razliku od prvog krila gde sam se poprilicno namucio da obradim tvrdu ramenjacu da bude u nivou sa krilom (rebrima), na ovom krilu sam na ramenjace nalepio tanku balzu, tako da je brusenje bilo pravo uzivanje.

Za to sam koristio specijalan alat.

Zapamtite smirgla bez ravne ploce na koju je zalepljena nije alat. Nista ne mozete kvalitetno izbrusiti sa komadom smirgle na dlanu.

Osim naravno ako je to finish finom smirglom.

Pre plankiranja, prebrusio sam i plankove.
 Americkih 3/32 inca nije bas ispostovano po celoj duzini planka.

Plankiranje je zavrseno bez problema.

Zatim sam obradio napadne ivice...

I zalepio terminezone.

Uzivao sam...

Samo sto je bilo poprilicno tesko naci mesto u stanu gde cu sklopiti ceo avion.

Napokon je doslo vreme da mi se pod ruke vrati trup.

Poceo sam sa ugradnjom repnog tocka.

Jos jednom bih se zahvalio Belom i Savi.

Mehanizam po velicini i izgledu potpuno odgovara.

Kada sam mu odredio odgovarajuce mesto isekao sam donji stringer i zapoceo izgradnju njegovog nosaca.

Kao za pakost, izgleda sam veceras resio pitanje mehanizama glavnog stajnog trapa.
 Da ne izbaksuziram, prica o tome sledi.

Znaci u mom institutu   ocigledno odmor nije na vidiku.

Pozdrav iz instituta sa pesmom:

http://rcfly4um.org/index.php?topic=5618.msg35982#new

miša2002:
Mogu samo da čestitam Coki i izvinjavam se što upadam nepoznat i nepozvan. Pošto sam ovaj post ostavio za kraj, u nadi da ću u njemu pronaći malo "ručnog rada", nisam se prevario i nisam mogao da se ne javim!
Zapravo i ja rešavam problem prednjeg trapa za moju ptičurinu, a pošto nisam nešto oduševljen gotovim i preskupim rešenjima, rešio sam da to izvedem sam. Pošto je dvadesetak inča manja, rešenje bi bilo malo slabo za ovu ticu, ali Savino rešenje je dovoljno jako i za 1/4 scale... (Generacijo, nadam se da se ne ljutiš?)
Zapravo hteo sam da kažem da malo dodatne signalizacione i kontrolne logike ne bi bilo na odmet, a taj deo završavam za desetak dana, pa ako hoćeš, kad budem sklapao za mene, da sklopim i za ovu ptičurinu (ja častim). Nisi naveo koji ćeš trap i točkove da koristiš, ali ti predlažem da staviš i kočnice. Kod mene ću staviti elektronske, nešto u ABS stilu, ali otom potom. Slobodno se obrati, pomoći ću ono što mogu (samo za pare ne pitaj).
Pozdrav i nadam se da ću prisustvovati vatrenom krštenju!

Sava:
Taman posla, a što bi se ljutio, pogotovu na svoju generaciju, veliki pozdrav, ako mogu da pomognem tu sam. Nisam shvatio koji model praviš, ako nije tajna .
Čujemo se,

miša2002:
Čemu tajna, samo je još u povojui nije konkretizovan do kraja! Radni naziv je E2002-V1.

Sava:
Prelepo izgleda, videćemo stvaranje novog modela, čestitam
Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version