ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
UPUTSTVO: Kako od PC napajanja napraviti izvor za punjač
zgrujic:
--- Quote from: Yu-men on March 20, 2011, 07:40:05 PM ---
--- Quote ---Postoji i jedno i drugo ili oba zajedno. Fiksno ili promenjljivo ?
--- End quote ---
Promenljivo bi mi najvise odgovaralo, ovo sa osiguracima mi nije optimalno resenje.
Svaki put kad povuce vise treba da se menja osigurac.
Najbolje bi mi bilo nesto gde mogu da stelujem npr. krenem sa 100mA i teram do 500-600mA, i da ne propusta vise od podesenog.
Recimo da ne pregoreva osigurac vec da drzi i pokaze lampicom da je dostignuto tih 500mA (ili koliko se vec podesi), i naravno nedozvoljava da se povuce preko njih.
Treba mi da probam neku elektroniku (MK-FC V1.35), ako je sve u redu dovoljno je 12V/500mAh za normalan rad.
Kazu da ce trpeti sve do 500mAh bez pregorevanja i ako nesto nije kako treba.
poz.
--- End quote ---
Možda bi najbolje bilo da pokreneš nov topic sa kompletnim opisom problema. To je neka elektronika za kvadrikopter? I verovatno će raditi na baterije?
miša2002:
--- End quote ---
Promenljivo bi mi najvise odgovaralo, ovo sa osiguracima mi nije optimalno resenje.
Najbolje bi mi bilo nesto gde mogu da stelujem npr. krenem sa 100mA i teram do 500-600mA, i da ne propusta vise od podesenog.
Recimo da ne pregoreva osigurac vec da drzi i pokaze lampicom da je dostignuto tih 500mA (ili koliko se vec podesi), i naravno nedozvoljava da se povuce preko njih.
Treba mi da probam neku elektroniku (MK-FC V1.35), ako je sve u redu dovoljno je 12V/500mAh za normalan rad.
poz.
--- End quote ---
Najbolje me nazovi pa ćemo rešiti problem.
miša2002:
--- Quote from: zgrujic on March 20, 2011, 07:32:50 PM ---
Mislim da svi u kući imamo osigurače i da nije potrebno objašnjavati njihovu funkciju.
--- End quote ---
Što si "bukvaljist", ja to zato što to nije rešenje njegovog problema. :sljus
branek:
--- End quote ---
poz.
--- End quote ---
Mislim da se toliko već razumeš u elektroniku da će ti biti dovoljno samo L200 integralno kolo... Ima ga u radioklubu... :) I par pasivnih elemenata i imas regulaciju struje... :) Ovo ti je datasheet tog kola, a slika koja treba tebi je Figure 23. Programmable Voltage and Current Regulator
http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Power/l200.pdf
Pozdrav
sova:
hvala za ideju imami stari i novi tip napona
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version