RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
došlo vreme za kupovinu
jrlotpi:
--- Quote from: vidoja on March 06, 2011, 01:43:03 AM --- stvarno neznam ko bolje zna od tebe i izvini ako ti dosađujem
--- End quote ---
NIKO NEZNA- vidim da si ti jedan vrlo pametan momak imas boziji dar da mozes tacno da procenis kvalitete u ovom slucaju moje :big smile
rolex:
--- Quote ---sve sam poskidao što si napisao i uspeo sam da ga osposobim ali nikako u simulatoru da mi proradi,stalno mi na phoenix rc govori kako nije priključen phoenix interface,šta mi je raditi?da li će možda raditi na rf g5,ili na kom simulatoru da ga pokrenem?
--- End quote ---
Phoenix rc nisam probao nikad, probao sam Real Flight g4.5 i sa njim radi. Naravno i kod njega je potrebno da se pokrene preko emu programa koji emulira fabrički kontroler, pretpostavljan da i za G5 važi isto. Možda tako nešto postoji i za Phoenix rc.
Ako si nestripljiv, dok ne nabaviš RF Gxx, možeš da probaš i ovaj simulator http://n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/index_e.html. Vrlo je dobar za heli i besplatan je.
vidoja:
hvala ti druze,namestio sam za sada aerofly i zadovoljan sam kako radi pa kad se sa njim navezbam onda cu probati i druge.samo jos nisam skontao za sta se koriste ona dva potenciometra gore na stanici i ona dva prekidaca.
rolex:
--- Quote ---samo jos nisam skontao za sta se koriste ona dva potenciometra gore na stanici i ona dva prekidaca.
--- End quote ---
Levi prekidač je throtle cut- kao što mu ime kaže seče gas tj. isključuje ga. Veoma je korisno prilikom štelovanja helija. Levi trimer je osetljivost gyroa. Ovde treba biti oprezan jer se sa osetljivošću menja i mod rada gyroa. Na polovini putanje gyro je isključen -osetljivost 0. Skroz do kraja u smeru kazaljke na satu je 100% osetljivost U Rate gyro modu, krajnji položaj u smeru obrnutom od kazaljke na satu je 100% osetljivost u Head hold modu. Ja ti preporučujem oko 50% posto u HH modu za početak. Gyro je najefikasniji sa maksimalnom osetljivošću ali kad se pretera onda se pojave oscilacije repa levo-desno, pa ti savetujem da sa početnih 50% vrlo lagano kreneš da povećavaš.
Desni prekidač je selektor moda leta , normal ili 3d flight. U normal modu, koji ćeč prvo koristiti, Gas se polako povećava od 0- do 100% , zajedno sa pitch-om koji ide od -2 do 11 stepeni. U 3d modu gas je na najmanje 80%, i to kad je palica na sredini, do 100% kad je palica u skroz donjem ili skroz gornjem polozaju. U tom modu pitch na sredini je 0, skroz dole je -11 a skroz gore je 11 stepeni. Da stvari budu još komplikovanije tu je desni potenciometar na kome u stvari podešavaš taj ugao pitcha. Mislim da ćeš njega najbolje podesiti ako uključiš throtle cut, zatim 3d mod, palicu gasa na sredinu, pa onda sa tim potenciometrom našteluješ da ti je pitch na 0 stepeni. Za totalnog početnika je vrlo teško da to sve podesi sam ali nije nemoguće. Budi siguran da si razumeo baš svaki detalj podešavanja helija kao i u kom modu se tvoj heli nalazi trenutno. U suprotnom katastrofa je na pomolu. Savetujem ti da u početku vežbaš hover na simulatoru pa da zatim, odmah to isto vežbaš na heliju. Čovek se previše navikne na simulator pa posle kad poleti heli, gde su stvari ipak drugačije kao i nivo adrenalina, počne da se sumnja u heli i odustaje od svega. Savetujem ti da kad vežbaš na simulatoru i malo uvežbaš hover, to isto probaš sa namerno pomerenim trimovima, probaj da ti neko drugi rastrimuje a ti leti. Na taj način ćeš se mnogo lakše snalaziti u realnoj situaciji kad i nije sve savršeno, duva vetar itd...
Nadam se da si uzeo stanicu koja je Mode 2, left hand throtle. Mislim da kod nas 99 posto ljudi leti u tom setup-u i ako nekad budeš potražio pomoć iskusnijeg radi trimovanja, niko bi bio u mogućnosti da ti pomogne ako je stanica u Modu 1. To se može promeniti pa ti čisto napominjem da odmah prebaciš i da se od početka vežbaš u Modu 2.
Pozdrav
batans:
Vidoja, ja sam iz Novoga Sada i evo nudim ti onoliko pomici koliko znam. Ima ovde "helikopterasa" koji su daleko bolji od mene ali se ne javljaju. Sve jedno, ako ti treba nesto pomoci oko helikoptera mozes se javiti na 021 450-004 ili 0645 278-0-918. Ja sam Bata Stepanovic (Liman 1). Pozdrav.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version