RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Okto2

<< < (6/31) > >>

SDmodelar:
Šta je G10? Ako je to vitroplast ili staklolit ima ga raznih debljina u firmi ASTACO iz Zemuna.

Pozdrav

tibeteagle:

--- Quote ---Vreme letenja (lebdenja) bez tereta sa 4S 5000 baterijom je neverovatnih 22min (prvi put napunjena), a sa malenom 3S 2200 lebdi celih 10,5 min  kosooki
Trikopter bez opterecenja sa tom istom 3s baterijom moze max 7,5min.
--- End quote ---
Interesantno ali logično. Kako se težinsko opterećenje deli na više motora, tako raste i efikasnost letelice. BL motor pri manjem opterećanju radi na manjem obrtaju, a samim tim je i stepen korisnog dejstva veće. To je slučaj i sa elisom. Treba još uzeti u obzir da su Robbe BL motori malo pogodniji po parametrima, a i kvalitetniji su. Tu se krije zecova.   mmmm  Gizmo, stavi još koji motor  :big smile

itod:

--- Quote from: SDmodelar on February 19, 2011, 02:37:58 PM ---Šta je G10? Ako je to vitroplast ili staklolit ima ga raznih debljina u firmi ASTACO iz Zemuna.
--- End quote ---

Ne znam kako se G10 prevodi na srpski, znam da napolju skoro sve prave od njega kao jeftinijom zamenom za fiber/carbon materijale. Kad kazem "skoro sve" mislim na sredisnje ploce za coptere, drzace za kamere i sl, znaci sve gde drvo i aluminijum ne zadovoljavaju, a kompozitni materijali su preskupi.

gizmo:
Nadam se da nece vise biti snega...smorila zima vise  (spava)

darko:
Super snimak jedino što ta bijeljina ubija u oči !
Snimak je FPV ili normalan let?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version