ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Top lista za baterije
Milos 94:
Iako sam pročitao poprilično toga na ovom forumu nigde nisam našao način da prepoznamo loše, dobre i odlične baterije u smislu kvaliteta. Malo pomoći oko toga bi mnogima dobro došlo jer nije uvek cena=kvalitet i obrnuto.
Može li neko da pomogne sa svojim iskustvima?
magic:
Ako imas mogucnost kupovine sa HK ili imas nekoga ko moze da poruci za tebe sa HK onda postoje 2 brenda koji su se izdvojili kvalitetom i performansama a to su Rhino i Nanotech. Ja vec duze vreme koristim iskljucivo Rhino i odlicno su mi se pokazale, mada je moguce da probam i neke Nanotech uskoro. Komentari kolega koji su skoro pazarili Nanotech su jako pozitivni stim sto sam ja nasao na netu da su se coveku posle nekog vremena Rhino ipak bolje pokazale. Da budem precizan, rec je o 10S baterijama na F3A modelu koje su bile opterecene sa 80A.
Ono sto bih svakako svima preporucio je da ne uzmaju baterije ispod 25C praznjenja ne toliko zbog snage koju mogu da daju vec zbog toga sto su one novije generacije u odnosu na 20C i 15c i trebalo bi da duze traju. Jos jedan podatak preko koga se moze prepoznati "generacija" kojoj baterije pripadaju je maksimalna struja punjenja, od 1C do 10C. Sto je C vece celije su novije generacije i imaju veci vremenski zivotni vek. Ono sto je vec OK je ako je 2C struja punjenja. No ja ih bez obzira uvek punim sa 1C jer na vreme planiram punjenje baterija koje imam.
Svi drugi firmirani brendovi su cisto bacanje para, da ih sve sada ne nabrajam!
poz
Milos 94:
Voltage: 11.1 V
Capacity: 2500 mA
Discharge rate: 25 C
Maximum charge current: 12.5 A (5C)
Recommended charge current: 2.5 - 7.5 A
Maximum discharge current: 62.5 A
Dimensions: 135 x 42 x 17 mm
Weight: 210 g
Na primer, zna li neko nešto o ovim baterijama?
magic:
Treba da znas da u svetu postoji u stvari jako malo fabrika koje su pravi proizvodjaci i da verovatno SVE sto nije neki ultra skupi brend su u stvari rebrendiran proizvod od Zippy koji imas ubedljivo najjeftiniji na svetu u HK. Naravno prave ih u raznim varijantama i samim tim cenama a ove koje si postavio neverovatno potsecaju na Nanotech ove:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11911
E pa ti sada uporedi cenu.
poz
Milos 94:
Magic,
potpuno si u pravu što se tiče cene! Katastrofalna razlika u korist HK!!! Ne reklamiram, samo primećujem.
Ima li svrhe kupovati te najkvalitetnije baterije ako se uzme u obzir da i ove izdrže 400-500 ciklusa uz odgovarajuću ''negu''? I koje su uopšte najkvalitetnije baterije?
Hvala na odgovoru.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version