ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Top lista za baterije

<< < (2/2)

Yu-men:
 ;namig

Sve osim jedne Lipo-baterije porucio sam iz HK i nemam ni jednu primedbu.

Imam Zippy, Rhino, Rockamp (Austrija) i od skoro i Turnigy, sve su od 20C pa na gore.

Rockamp sam tada platio skoro 50€ smatrajuci da sigurno vredi za sve pare. :mhm

Danas mogu da kazem da stvarno nije losa, ali isto tako ni bolja od ovih iz HK.

Nanotech nisam probao i za sada nemam nameru, zadovoljan sam sa probanim markama.

Ako neku Marku moram da izdvojim, onda je to definitivno Rhino 30C.

Imam osecaj da Rhino-Lipo ima vise snage od ostalih.

Izmedju Zippy-ja i Turnigy-ja pre bih birao Zippy.

To mi je bio prvi Lipo i dan danas sam zadovoljan sa njom.

pericamitic:
Jedno pitanje koje mozda koje i nije za ovu temu ali da ne bih otvarao novu postavicu ga ovde.

Da li moze da se baterija koja je 2s 7.4v(poput ove sa slike http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11918) rastavi u dve od po 3.7v?
Ako ne moze, da li se onda moze koristiti prikljucak za balanser kao prikljucak za bateriju? (- je za obe celije isti samo sto bi se crvena ili plava koristile kao +)

ak:

--- Quote from: pericamitic on March 07, 2011, 03:54:37 PM ---Jedno pitanje koje mozda koje i nije za ovu temu ali da ne bih otvarao novu postavicu ga ovde.

Da li moze da se baterija koja je 2s 7.4v(poput ove sa slike http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11918) rastavi u dve od po 3.7v?
Ako ne moze, da li se onda moze koristiti prikljucak za balanser kao prikljucak za bateriju? (- je za obe celije isti samo sto bi se crvena ili plava koristile kao +)

--- End quote ---
U principu je mozes rastaviti ali ako znas sta radis.
Ako koristis balance plug i praznis odvojeno celije, moras obavezno posle da ih balansiras pri punjenju (ako planiras da koristis bateriju kao 2s u buducnosti), i verovatno ces imati  situaciju da se pri upotrebi baterije kao 2s celije ne prazne obe na isti nacin, tj. nestabilan pack.

Schwab:
Sta god da radis , moras biti jako pazljiv. Ako napravis kratak spoj ne gine ti omanji pozar.

pericamitic:
Hvala na brzom odgovoru.
Potrebna mi je samo 3.7v. za lemilicu, pa je mi je i potrebna ovakva baterija koja ima mogucnost brzog praznjenja. Fabricki lemilica je bila na 3.7v 20c bateriji ali se vremenom baterija sjb.ala.

A sto se tice rada, jako sam pazljiv.

hvala jos jednom. 

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version