RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Novi projekt quadcopter on frame SLE x9.01
banga:
Prvi quad je ispao odlicno ali ovaj puta sam se odlucio na malo moderniju veziju i upustio se u projekt.
Odluka je pala na terminator frejm slex9,01
Krenulo se u izradu novog quadcoptera terminator verzija. Frejm je SLE x9.01 full aluminiji 2mm+2dijela 1mm. Cvrst je kao armirani beton, a tezina je nesto ispod 420grama. Tezinu cu vjerujem smanjiti ali za sada ostaje ovako dok se ne nabave plasticni vijci i distanceri jer za montazu ovoga frejma samo potrosio 47 vijaka M3 40mm duzine i otprilike 150 matica M3 a ako se ne varam vagnio sam samo te vijke i matice i to je bilo preko 100 grama tako da vjerujem da ce tezina frejma ici dole.
Za elektroniku planiram koristiti KK kontroler, esc rc timer 30A i rc timer motore BC2836-11 750KV Outrunner Brushless Motor. Baterija ostaje ista turingy nano tech 35-70C 2650mAh.
Ujedno planiram staviti i ledice.
Kao sto rekoh za sada ostaju metalni vijci i matice dok ne dodjem do plasticnih vijaka i distancera.
Evo kako to izgleda:
itod:
Napravili kinezi kopiju, bila mu je cena 12$ na swarm-u (sa sve nosacem za kameru), postarina je dodatnih 6-7$ + carina verovatno 100-200din. Jako povoljno za tako veliki frejm: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=16583
banga:
kad budu imali carbon ili aluminij frejm onda cemo se cuti, a ovaj njihov mi je za podlozit rostilj.
gizmo:
Nemoj tako kategoricki odbijati drvo kao materijal za ram.
Ja sam moj trikopter napravio od drveta i posle silnih padova evo ga i dan danas zdrav i citav, plus sto drvo manje prenosi vibracije.
banga:
Ma salim se razmisljao sam ja i o toj opciji(koja je i dalje otvorena cak sam stavio da me obavijest na mail kad stigne nova roba)
Ipak mi je draze cvrsce jbg uvijek volim preterivat sve mi slabo i ne jako. Sto se tice kineza respect to su moje kolege da njih nema nebi imali 80 posto onog sto imamo od modela i opreme.
Vidim da je to V1 i nesta sam nacuo da ce biti V2 karbon ili aluminij. Frejm je predobar cim sam ga vidio znao sam da ga moram imati. (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version