RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Rezervni deo - poluosovina?

<< < (3/4) > >>

rubiroza:

--- Quote from: ivanmagd on February 21, 2011, 09:22:45 AM ---Ovo odnesi strugaru nije nikakav problem da se napravi od obicnog gvozdja, ali prvo proveri zasto je skinuta, ovakav model nema snage da unisti ovakvu poluosovinu sto znaci da je skinuta verovatno zbog neispravnog diferencijala pa je iskljucen da bi auto mogao da se vozi, ili ako je slomljena jedna od viljusaka pa je poluosovina ispala i izgubljena...
Pozdrav

--- End quote ---

U pravu si. Kada sam malo bolje pogledao video sam da je viljuska, na tocku gde fali poluosovina, lepljena :(
Kod kojeg strugara da nosim? Imas neku adresu? Ne verujem da ce se svi strugari prihvatiti ovog posla.

ivanmagd:
Ma kod prvog strugara koji ti je najblizi, samo odnesi ne bi trebalo da bude problem , meni je strugar pravio ovo, samo sam mu nosio osovine 3mm za stiftove na kuglama poluosovine, to sam uzeo burgije 3mm jer su kod mene stiftovi bili 3mm mozda su kod tebe manje, burgija ti je dobro resenje jer je precizna i ravna, strugar kroz kugle samo u sredini da probusi rupe koje su malo manje od burgija da bi se tesno nabile , objasni mu napravice ti resenje sigurno

jake87:
Aj kada napravis deo stavi sliku da vidimo kako izgleda domaca proizvodnja
i naravno koliko te kostalo.  :big smile

rubiroza:
Hteo sam da danas odem do nekog metalostrugara. Na internetu sam pronasao nekog u Vojvodjanskoj ulici na Novom Beogradu koji mi je najblizi. Ali sam se onda tokom pre podneva zaglavio sa obavezama, a i ovaj sneg izgleda da nema nameru da stane, tako da sam to ostavio za sutra ili prekosutra.
Dok sam bio u gradu svratio sam do RC klub radnje na Obilicevom vencu. Tamo sam zatekao osnivaca kluba, Zajka, koji ce tokom sledeceg vikenda pogledati da li eventualno tako nesto imaju u klubskim prostorijama u Maloj Ivanci. I on mi je predlozio, kao krajnje resenje, da odem do nekog metalostrugara, ali da ocekujem da ce me "odrati" jer ce se majstor muciti oko pravljenja ovog dela najmanje 3-4 sata.
A upravo sam poslao proizvodjacu RC automobila u Austriji mail sa pitanjem da li imaju i da li je moguce da mi taj deo posalju postom. I, naravno, interesuje me cena. Videcu da li ce mi i sta odmah odgovoriti.

Gatti.Gatozza:
Dobar strugar radi ovo za 5 minuta

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version