RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Albatros - prepravka na elektro model...

<< < (3/7) > >>

saxpg:
Auu, kako mu je legao, svaka cas`  !

cheky:
Ja bi dodao jos malo tog kervlara nekako mi deluje slabasno ( obzirom da poznajem pilota ) ili neka armatura ...
Moze i osmica ne mora desetka ...
OKO

misha:
Bolje je svu tu elektroniku ne instalirati u model. Ako tresne sa plafona moze se ostetiti.

mirce:
Napravljen je i ulepljen nosač motora. Koristio sam tromilimetrarski šper, ojačan sa karbon-kevlar tkanjem sa obe strane...

Montiran je i Hacker, ali imam mali problem, osovina je duža od dela spinera koji se navlači na motor, pa spiner ne može da "legne" do trupa.

Pozdrav

Mirče

saxpg:
Kada sam zimus kupio Albatrosa, osnovna ideja je bila prepravka na elektro pogon, medjutim citajuci o vitlu predomislio sam se i rijesio da pravim vitlo.
Na zalost nisam uspio da nadjem nekog ko je voljan da se zamajava sa tim, tako da sam se vratio na pocetak.
Opremu za pogon imao sam od ranije. Motor ce biti Turnigy 4240-750. Sve sto je hvalilo bio je spiner od 45mm i platno za ojacavanje.
To je sve stiglo ovih dana i radovi su mogli da pocnu.

Platno od krabonskih vlakana bice iskorisceno samo za izradu poklopca kabine. Prvi put radim sa ovim materijalom i odusevljen sam, nazalost cijena nece dozvoliti bas veliku primjenu u buducim projektima.
Prvi korak bio je odsjecanje unutrasnjeg nosaca.

Tek kada sam ga skinuo shvatio sam da teziste (cega sam se najvuse bojao) nece biti problem.

Sam nosac je tezio 232gr, dok motor sa spinerom ima svega 176gr.

Potom sam napravio nosac servoa za rep, koji sam po Mircetovoj ideji stavio pozadi u trup.
Na red je dosla kabina i nosac motora.

Prvo sam je skicirao olovkom, a potom na papiru napravio simetrican oblik.

Napravio sam sablon za spiner.

I rezanje je moglo da pocne.

I na kraju to fino izgleda.

Napravio sam i nosac motora, od spera 5mm i to je sve sto je uradjeno do sada.
Ostaje jos da se postavi stakleno platno, presvuce poklopac kabine karbonskim platnom i ugradi motor.

to be continued...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version