ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Do it yourself nadogradnja za TURNIGY Accucell-6
Yu-men:
;namig
Znam da moze bilo koji, i da moze ovaj da se produzi.
Taj Futabin kablic ne kosta 100 dukata, sa obicnim moze da se desi da ga slucajno okrenem kontra i ko zna sta posle biva sa punjacem.
Do sada sam uspeo da spalim svega dva punjaca. :mhm
Sve na istu foru, ma moze i ovako.............. drzace to, dok ne stigne pravi................ajde da probam ovo...............pa ono.................
Mislim da je dosta bilo eksperimentisanja.
pozdrav
miša2002:
@yu-men
Ako nije problem da napišeš oznaku tog senzora ili link topika gde si postavio pitanje "Gde naci IC SENSOR"!
Ili gde si ga nabavio?
--- Quote from: firebird on March 03, 2011, 12:53:08 PM ---Pametna stvar (res)
samo koliko je precizan taj ic senzor mmmm
Predlog: ubaci ga u lonče sa vodom i pocni da grejes na ringli,ubaci i jedan običan kućni termometar na kome ćeš da pratiš temperaturu i vidi koliko je precizan.Obrati paznju da kontakte senzora nekako zaštitiš od vode,npr vrućom plastikom...
Aha i obrati pažnju da neko u blizini punjača ne drži daljinac od tv-a da ne počne punjač da menja režime punjenja kako se menjaju programi na tv-u. lol Ovo je šala naravno.... ()-()
--- End quote ---
U daljincu je IR princip!
Principijelno je IC=IR!
Temperaturnu IC sondu ne treba "daviti" u vodi, dovoljno je "uperiti" je ka izvoru toplote!
Yu-men:
;namig
Izvoli druze, tu imas sve.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=6357.0
poz.
miša2002:
Hvala!
PS
Uh, da sam malo intenzivnije gledao šta nude, davno bi rešio jedan problem!
Hvala još jednom
firebird:
@miša2002:"Temperaturnu IC sondu ne treba "daviti" u vodi, dovoljno je "uperiti" je ka izvoru toplote!"
Ma ja sam to samo pomenuo kao experiment da bi bio siguran da senzor reaguje dobro na podešenu temperaturu na punjaču.Na kraju krajeva neka ga okrene prema svom telu(36.7°C) i trebao bi dobro da odreaguje,tj iskljuci punjenje.
Aj zdravo živo.... (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version