RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

konverzija glow-benzin

<< < (3/3)

Dejan Dobricki:
sve pohvale za uradjen posao , ali uvek ima "ALI" ja sam ovu temu shvatio na nacin kada je isplativo napraviti konverziju , motor ce raditi i na benzinu ali dali je to to , modeli za koji su namenjeni lupam 52 -ojke  imaju cirka 2 kg govorim za 3d modele, mozda manje ali je taj dosta skuplji, za trenere da ne pricamo oni su jos tezi,  za 15 ccm motore u 3d modelima 2.5 kg mozda malo vise ,moj inspajer ima 2550 grama sa 15 ccm 4 T motorom , kada bi nakrpio na 52 ili 60 jos paljenje pa akumulatore i jos se zna da na benzin ima manje performanse o cemu pricamo ostaje da se divimo kako radi na dasci,a kada bi ga stavili  u neki model govorim o 3d ili f3a on ce samo leteti  i nista vise ,ovo nikako ne vazi za trenere to je druga prica.
mozda cu nekoga uvrediti ovom izjavom ali mi to nije bila namera ali eto neka neko uzme ne mora 3d model neka uzme f3a na koji treba staviti motor od 10 ccm i konvertuje ga na benzin kako ce taj model leteti ta kriva ili ti amplituda dolazi u neku normalu na modelima koji nose 15 i 20 ccm motore za vece vec imaju gotovi benzinci pa se ne vredi bakcati

ps : sve konverzije do sad sam samo video na daskama ili na nekim visokokrilcima ako su bili manji od 15 ccm ako nisam u pravu neka me neko razuveri ali naravno da to i leti kako bog zapoveda

Miki Va:
Savo , smesa je namerno bila "masnija" za prvu probu ,ali Ivan ce bolje objasniti sve detalje oko konverzije (ja sam i zaboravio vec sta je i kako radjeno) a u pitanju je motor od 10ccm (napisao na video snimku)  ;namig

@Dejan Dobricki
Evo pokusacu da odgovorim u vezi ovog "ali" .
 Dakle koliko je sve ovo isplativo je relativna stvar ,u nasem slucaju imali smo zapekli glow motor i Ivana koji je sve sam napravio i spakovao  - 100% isplativost  :big smile
Sto se tice upotrebne vrednosti mislim da je svima jasno i apsurdno ocekivati neke visoke perfomanse od ovakvih konvertovanih motora ali sam siguran da ce ovakav motor uspesno menjati glow od 7,5 ccm i leteti na nekom treneru bez problema sto je od njega vise nego dovoljno jer su troskovi eksploatacije mnogostruko manji u odnosu na glow.
Da li je dovoljan za neki F3A ili akro model zaista ne znam jer sve ovo je bila probna verzija i nismo stigli dovoljno da ga testiramo (bice uskoro i odgovarajuci model za njega samo  polako :)) ali Dejane veruj mi snage mu ne fali i misljenja sam da bi i 3d model odgovoarajuce tezine/raspona leteo odlicno ali ne mogu da tvrdim,vreme ce pokazati.

(pijemo)

srpska posla:
Svaka čast!!!!  (res)

Ovakvo motorče bih i ja voleo da imam.

sarkecca:
 Cestitam gospodinu sto je napravio ovaj motor.

Zanima me u medjuvremenu da li je neko pravio ovu varijantu. Da li se isplati praviti? Gde naci elektronsko palenje?
Da li ima neko neki komentar da doda ili da prokomentariseneku neku rec. Da nama pocetnicima bude lakse.
Ja sam mislio da pokusam da napravim na 5ccm.
Hvala pozzz

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version