ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Da li je ovo ludost?

(1/2) > >>

mantagt:
Zaboravio sam ukljucenu stanicu sa lipo baterijom i ona se ispraznila, pa punjac nije hteo da je puni... Bilo mi krivo posto je baterija nova, tj. imala samo jedno punjenje i tako dodjoh na ideju da je spojim na drugu lipo bateriju, +na+ -na-, i tako malo dopunim... Drzao sam nekih par sekundi tako spojene i otkacio, pa prikacih na punjac i on je sad puni i balansira sasvim normalno...

E sad mene zanima da li je ta baterija ostecena i koliko je bio opasan moj postupak pozajmljivanja struje?

Znam da su te baterije opasne i sve to, ali sam vodjen idejom o prespajanju auto akumulatora ipak probao to i na ovim baterijama...

Hvala

magic:
Moze se naci na netu da celije koje padnu i ispod 2,7V se mogu oziveti upravo na taj nacin kao si ti uradio. Ono sto medjutim teorija kaze je da su celije trajno ostecene ako padnu ispod 2,7V. E sad, mozda sve da bude OK, mozda se samo naduvaju, mozda malo izgube na kapacitetu, ono sto je sigurno je da im se povecao untrasnji otpor ali to kod stanice nije bitno, ono sto stvarno moze da bude nezgodno je da jedna celija prestane da radi dok letis ...

poz

mantagt:
Meni se cini da sam ja to citao, ali... Ipak sam bio krajnje oprezan, mada u teoriji nista ne bi smelo da se desi...
Za sad je sve izgleda proslo ok, nije se naduvala, normalno se napunila i sada je testiram na stanici... Videcemo... Z sad ok.

Ovu bateriju koristim za pistolj stanicu, jos uvek ne letim, a na monsteru imam i fail-safe, tako da to moze da prodje, ali za avion svakako nije vise jer ako stvarno zakaze neka celija... hm...

hvala

firebird:
Druze,a koja ti je to stanica kad se alarmom nije oglasila da je pao napon baterije,pa da reagujes i ugasis?

mantagt:

--- Quote from: firebird on March 12, 2011, 08:50:40 AM ---Druze,a koja ti je to stanica kad se alarmom nije oglasila da je pao napon baterije,pa da reagujes i ugasis?

--- End quote ---

Stanica je JR XS3 i ima alarm, ali ostala je u radionici tako da je nisam cuo...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version