RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
JAK-3
Mika:
P.P.S. Problem sa kačenjem slika je u nedovoljnom broju mojih postova,tako da molim kolege za strpljenje dok ''ispucam'' još 8 postova.
Pozdrav,
Mika.
Mika:
Kao što sam i obećao,evo i malo fotografija mog JAK-a:
Mika:
I još...
Mika:
Nakon svega odradjenog,došlo se do izbora motora i tu je iskrsao jedan problem-težište.Kada sam pokušao da izbalansiram model,video sam da je isti veoma ''repat'',odn. da bi masa u nosu trebala da bude oko 350g.Kada sam postavio bateriju i teg u masi predvidjenog motora,vidim da to nije ni blizu dovoljno.
Pošto nisam pristalica dodavanja tegova u ''enormnom'' iznosu,rešio sam da se oprobam u,meni,novom polju(koliko je moja odluka pametna - ne znam,videćemo).Rešio sam da ,umesto elektro pogona,ugradim glow motor.Odabrao sam ovaj:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11797.Malo sam konsultovao forume a i našeg kolegu Coku,koji mi je rekao da je to dobar motor,pa mi je pao kamen sa srca jer sam motor već kupio.
Nisam siguran da li je motor možda malo prejak za ovu veličinu modela raspona 1,3m i težine oko 2kg(možda i malo preko toga).Što se tiče balansa,to je savršeno,obzirom da je motor težak 346g.Rezervoar od 240ml će biti postavljen malo ispred težišta,što mislim da neće biti problem.
Ostaje mi da smislim kako da postavim motor,a da to ne narušava preterano ''scale'' izgled modela i ,po Cokinom savetu,da gledam da izbegnem položaj motora sa cilindrom na dole(naopačke).
Evo i još malo fotografija i javljam se uskoro sa rešenjem postavljanja motora.
Pozdrav svima,
Mika.
P.S. Pošto će model definitivno biti sa GLOW motorom,molio bih moderatore da topik prebace u rubriku SUS - AVIONI - GENERALNO.
saxpg:
Svaka cast na izradi, posebno na farbanju . Model izgleda kao pravi, mozda tu padnu i neke nitne i vedering, ne znam imas li volje za toliko detalja. Jedino , ako smijem, mislim da su servoi HXT900 diskutabilni za ovaj model, koji ce pretpostavljam biti dosta brz i malo tezi za taj raspon.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version