RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Pomoć oko zubčanika

(1/4) > >>

osy:
   Da li može neko da mi pomogne oko određivanja modula jednog zbčanika kojeg imam? Pošto treba da kupim za njega zubčanik, koji ide na motor, ali džabe dok neodredim tačan modul...
   Probao sam i sa računicom koji je naveden na forumu, al nekako se nesnalazim. Mogao bi čak i poštom da pošaljem ako treba. Hvala!

magic:
Slikaj model, motor i kontroler koje si kupio i najbolje daj neke linkove za njih. Navedi koliko kV ima motor koji si kupio. Tek nakon toga bih mogao da probam da ti pomognem.

poz

osy:
     Evo ovako;
-Automobil je:                                                http://shop.lindinger.at/product_info.php?manufacturers_id=423&products_id=81636
-uz njega ide motor i controller fabrički:        http://shop.lindinger.at/product_info.php?manufacturers_id=423&products_id=84857

-a kupio sam jači motor i controler
koji hoću da sad stavim u njega:                  http://shop.lindinger.at/product_info.php?manufacturers_id=423&products_id=84858

-njihova fabrika kaže da uz ovaj jači motor ide kombinacija zubčanika 46T sa 15T, ali neznam koji modul. Imam kod sebe i taj veleiki od 46T, prečnika= 47.80 mm a zubi su nekih 2.4 mm, ALI imam problem što nemože fizički da stane u auto, prevelik je.
     Pa sam mislio, ako je to kombinacija 46 prema 15, tj 3.06 : 1 odnos. Pa sam naišao na kombinaciju zubčanika 62T sa 20T (gde opet neznam modul), to je 3.10 : 1, otprilike isto. Znam samo da je 62T prečnika 38.30 mm i zubi su visine 1.7 mm. A kod ovih imam problem što je mali zubčanik 20T za osovinu od 3.17mm a meni treba od 5mm, tako da ni ovo nemogu montirati...
Evo i slika ta dva zbčanika 46T i 62T.

Ako još nešto treba od podataka, samo mi javi.
Hvala na pomoći!

magic:
Prvo moram da te pitam dali si uopste vozio auto sa originalnim motorom? Po onome sto ja znam to bi i tako trebalo da ide jako lepo! Drugo, combo koji si kupio je za modele 1:8 i koristi se sa 4S baterijama, to mozes videti iz toga sto je kV veceg motora 2200 a originalnog 3750. To znaci da ce sa 2S baterijom originalni ici mnogo bolje!

Moja preporuka ti je da zadrzis originalni kombo i ako ti takav na 2S nije dovoljan (sto cisto sumnjam) da probas sa 3S ali ne bih znao da ti kazem ispravan prenosni odnos jer se nisam bavio time. Koji ti je prenosni odnos uz originalni motor? Za dodatni kombo koji si kupio ionako nemas mesta za drugu bateriju na modelu stoga je neupotrebljiv.

poz

osy:
     Jesam, vozio sam ga sa originalnim motorom na 3750KV i sa 2S baterijom od 4000 mah, na asfaltu ide ko raketa, jedva ga pratim. Ali hteo sam da napravim malu izmenu, da stavim malo veće t.j. monster truck točkove, da bolje ide off-road, pa sam zato uzeo jači motor. Mislio sam da ću sa 2200KV na 2S od 4000 mah imati malo manju brzinu, ali veći obrtni moment, jel svakako sa motorom od 3750KV imao sam preveliku przinu, a na off-road se brzo zagrejavao, pretpostavljam da to znači da je malo više opterećen motor i controller.
     Poslaću kasnije kad dodjem kući, sliku automobila sada kako izgleda sa većim točkovima.
     Znači moja poenta je da neide auto brzo kao što je pre išao, nego da ima veču snagu i da se manje opterećuje motor i controller u off-road vožnji.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version