RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

RC drift Srbija

<< < (2/8) > >>

Bigneda:
Specificna podesavanja su uglavnom vezana za pojedinacne modele, ali nekih par saveta je generalizovano uglavnom i radi na vecini.
Teziste modela STO vise ka sredini ili u gorem slucaju ka prednjem delu, nikako ka zadnjem.
Zadnji i srednji diferencijal pozeljno da budu zakljucani, lako se sredi sa uguravanjem malo papira u diferencijale koji imaju zupcanike ili kuglice.
Balanstangle su pozeljne i na prednjim a posebno na zadnjim tockovima, napred blago otvoren trap i tockovi u vecem minusu.
Pozadi blago zatvoren trap i tockovi u JAKO malom ilinikakvom minusu.
Sto nizi model ali da NE kaci podlogu, naravno za korekciju gripa koriste se razlicite gume na prednjim i zadnjim tockovima.
Sirina prednjeg i zadnjeg trapa nije presudna ali zatur prednjih tockova jeste a to se na zalost podesava samo na retkim modelima...
Ako se setim jos necega dodacu ;)

Punto Abarth:
posto ja nemam balans stangle, centralni dif, ni mogucnosti podesavanja mase (jedino da stavim teg napred)... Pocinjem sledecim:

minusi napred (standardno je neutralno i napred i nazad),
otvoren napred/zatvoren nazad (standardno)
zatur ne secam se mogu li da cackam
gume vec po probi

e sad, sto se rice difova... Ne bi bilo bolje da se stvar resava razlicitim uljima napred/nazad?

dalje...  sta mislite o

Bigneda:
Ulja su za finije stvari, drift je uvek bio najbolji sa zakljucanim diferencijalima, napredvidljiviji ;) i na pravim kolima i na rc, kod pravih se kao nuspojava javlja gomila drugih problema ali kod auto modela to ne treba da brine.

Taj D-box ti je novo popularno ime za nesto sto postoji dugo i koristi se na helikopterima a ima prosto ime, ZIROSKOP ;)

Ne mogu sad da uporedjujem cene ali sigurno ces pronaci kod kineza neki dosta jeftiniji PODESIVI-obavezno ziroskop nego taj D-BOX. I najobicniji radi posao odlicno ALI sve sto elektronika radi umesto tebe onda umanjuje smisao drifta, dobar je za velike brzine ali pri manjim pravi probleme. I na takmicenjima je zabranjen tako da po meni lepse i je realnije bez njega...

Punto Abarth:
da, procitao sam da se radi o ziroskopu, ali nisam siguran kako, gde i posto bih mogao najlakse nabaviti isti i probati na modelu...

veceras proba sa novim podesavanjima ;)

T-rex:
Punto Abarth,
Koji gume imas? Mora biti gume za drift. Ja sam imam ovi ziroskop, radi ok. http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail.php?prod=rcps2812001

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version