ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

kako povezati Kokam bateriju i Graupner balanser

<< < (6/7) > >>

Lazo:
Jedan od marfijevih zakona glasi: MNOGO BOLJE RADI AKO JE UKLJUCENO!

Pozdrav

boca55:
Ovi pametni punjaci znaju nekad puno da pametuju. Tesko im je ugoditi. Ne dozvoljavaju improvizaciju. Moras da imas dobar izvor napajanja, propisane konektore, presek zice itd, itd. Na kraju se kao i kod kompjutera kad nesto ne radi, ispostavi da je kriv ljudski faktor.
Ko zna zasto je to dobro.

leonardofibonacci:
Samo jedno kratko pitanje: baterija mora biti spojena i cetvorozilnim kablom za balanser (punjac sa integrisanim balanserom) i obicnim cablom na output?

misha:
to vec ne bih znao jer takav punjac nisam imao prilike da vidim. ovaj punjac ima samo izvode za  + i -, a balanser se stavlja izmedju njega i baterije. ali po nekoj logici cetvorozilni kabal bi treba da mu sluzi za neku logiku jer neverujem da je to sve moguce izvesti kroz kablove za napajanje. koliko sam ja pronasao clanaka (a procitao sam ih prilicno zadnjih nedelju dana) balanser se moze koristiti i odvojeno tako sto prvo zakacis balanser da izbalansira baterije i onda mozes da ih zakacis na punjac. problem nastaje ako nisu sve podjednako ispraznjene i ako pre punjenja nisu izbalansirane punjenje prestaje cim se napuni ona koja je najvise puna.

poz.

magic:

--- Quote from: leonardofibonacci on August 31, 2008, 05:33:28 PM ---Samo jedno kratko pitanje: baterija mora biti spojena i cetvorozilnim kablom za balanser (punjac sa integrisanim balanserom) i obicnim cablom na output?

--- End quote ---

DA

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version