RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Top Flite P 47 - 100. let...

<< < (7/18) > >>

Gabor:
@Misha2002, hvala! Ne, još me nije ubedio da proda prikolicu meni  mmmm Što smo pričali na temu prikolice, to je bilo da napravim sebi jedan. Ja tačno znam da će doći i taj momenat, jedino pitanje je, kad?! U svakom slučaju prioritet mi je da se upoznam sa ovakvom vrstom modela, kao i letenje istih. Pre neki dan sam rekao lepšoj polovini, da sam stigao do jednog modela, što još na početku hobija nisam ni pomislio. I ona je rekla, kao i Mirče, da tačno zna da tu još nisam završio sa željom da imam još nešto veće, još nešto bolje. Paaaaaa, videćemo...

@soprano, hvala! Ova kategorija modela je mislim nešto najlepše. Jeste da je svaki model interesantan na svoj način, ali ovi , barem za mene, su posebna priča. Izveštaja će biti svakako, samo da mi dočekamo lepo vreme.

baboher:
Zeroa možeš spakovati kao bombu, ili dodatni rezervoar za gorivo...  :_D
 (<--)

mirce:

--- Quote from: Gabor on February 04, 2012, 11:55:44 AM --- Što smo pričali na temu prikolice, to je bilo da napravim sebi jedan. Ja tačno znam da će doći i taj momenat, jedino pitanje je, kad?!

--- End quote ---

He, he, he... Ubrzo, ubrzo...

Gabor:
Kako ste već čitali, P-47 sam leteo par puta na Čeneju. Mirče ga je poleteo i sleteo, a ja sam ga leteo par puta po 8-9 min. Došlo je trenutak da vratim prijemnik Mirčetu, što je učinjeno još pre dve, tri nedelje. Danas sam stigao dotle, da ubacim moj prijemnik u model i da namestim sve na stanici...

Horizontalac, vertikalac, servo gasa, kao i prekidač za struju od motora radi kako treba, ali kod flapsova nešto neće...  mmmm
Evo snimka da vidite o čemu se radi:

Stanica je Futaba 7C, prijemnik je R617. Po uputstvu, flapsove sam stavio u kanal br.6, kako se preporučuje i u uputstvu. Na istom kanalu je potenciometar, pa to bi bilo zgodno zbog doziranja...
Ako neko ima neku ideju, ili možda tačno zna o čemu se radi, nek napiše.
Hvala unapred!

disljenko:
Gabore da li mislis na ono poskakivanje flapsa? Na odrugom flapsu se to poskakivanje ne primecuje. Pokusaj da flapsove premestis na prekidac ili na neki drugi potenciometar, mozda sa tim nesto nije uredu? Mala je sansa ali probaj. A moguce je da treba samo da podesis "end points" krajnje polozaje......servoi nesto dosta zuje pa mi se cini da su pod nekim opterecenjem. Otkaci komandu sa flapsa pa proveri kako stoji u nultom polozaju. Igraj se malo sa tim.

Ali pre svega pogledaj 43. stranu upustva. Imas opciju flap-trim, pogledaj tabelu i vidi dal je tako podeseno i kod tebe.
http://manuals.hobbico.com/fut/7c-2_4ghz-manual.pdf

Javi rezultat. POzzzz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version