RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Top Flite P 47 - 100. let...

<< < (9/18) > >>

ivanmagd:
Gabore ako si stavio Servo Delay probaj da ga ponistis, meni se ovo dogadjalo kada mi vremena odlaska i dolaska nisu bila sinhronizovana ali da me sad ubijes ne mogu da se setim konkretnog slucaja, uglavnom kada sam ponistio Delay sve je proradilo, uspeo sam na kraju da podesim i to ali sam se zajebavao sa vremenima.

mirce:
Gabore, jesi li probao flapsove? Ima li napredka?

Pozdrav

Mirče

Gabor:

--- Quote from: mirce on August 17, 2012, 04:22:28 PM ---Gabore, jesi li probao flapsove? Ima li napredka?

Pozdrav

Mirče

--- End quote ---

Prekjuče sam resetovao stanicu pa sam počeo sve izpočetka da nameštam... Krilo sam okrenuo da stoji kako treba, a ne naopačke ( mada mislim da to ne bi trebalo da utiče na rad servoa ). Sad ja kao malo bolje, ali dešava se to da ne idu oba flapsa istu "putanju". Kako si ti to rešio? Povezao si dva servoa na Y kabel, ili si ih direktno vezao?
Na HU forumu su mi napisali da i kontakt greška zna da izaziva ovakva ponašanja... Sad mi još ostaje da potražim spoj tog dva servoa, i da ih bez Y kabla pustim preko MSA-10, pa tako u prijemnik...
Juče sam radio na Stuki, pa sam namerno P-47 malo batalio.

mirce:
Da bi dobio isti hod nekih površina, prvo mora mehanički da se sve isto poveže (servoi sa kontr. površinom koja se namešta).
Kad je to odradjeno, za fino podešavanje početnog i krajnjeg položaja možeš koristiti MSA 10.

Na tvom Thunderboltu nisam imao Match Box, nego je sve bilo povezano preko stanice. Više se ne sećam, ali čini mi se da su flapsovi bili na Y kabel, a eleroni imali svaki svoj kanal u prijemniku.
Mislim da je svetlo za sletanje bilo umiksovano sa kanalom za ventil stajnog trapa (gear).
Čini mi se da sam samo tako mogao da dobijem da servo za svetlo ima veliki hod, a servo za ventil mali...

Problem je stanica za 7 kanala, kad treba mnogo toga povezati a, kanala nema...
Čika Dule je imao sličan problem sa svojom stanicom (Futaba 10 kanala), nešto nikako nije mogao a namesti.
Čak je i Dišljenko, jedared kad nam je bio u poseti, pokušavao da mu pomogne - bezuspešno...
Onda je Dišljenko na predajniku krenuo skroz iz početka, sa setingom za totalno nov model... Počeo je od imena modela, pa sve po redu i stvar je profunkcionisala...
Možda je greška u tome što si kopirao seting od nečega ranije, pa sad hoćeš da ga prilagodiš svojim (P-47) potrebama...

Nema razloga da sve ne radi jer smo leteli i sve je šljakalo. Treba samo naći gde je "kvaka"...
Možda će ti trebati još koji MSA 10. Ako treba završićemo to sa Stivom dok si "rek'o keks"...

Žao mi je što se "patiš"...

Pozdrav

Mirče

Gabor:
Ma mora da bude sve oK, nisam ni rekao da nešto ne valja... Već moram naći kao što pišeš, "kvaku"... Inače i eleroni su na jenom kanalu samo ( dovoljno je bilo da ubodem jedan kabel u odgovarajući konektor i radila su oba elerona)... Pogledao sam ja usput, možda ću da odsečem onaj vez u krilu, pa da vidim tačno koji kabel gde ide... Sad par dana neću sa tim "igrati" jer imam nekih drugih obaveza. A kad počnem raditi, pa me zovu, pa ostavim sve na pola sat, sat vremena, ni ne znam gde sam stao. Ali nema veze, ima da ga rešim.
Ima tu još dva kabla, koji, da me ubiješ ne bih znao gde su bili. Ostale sam označio sve. Slikaću i to pa ću postaviti ovde.
Inače kao što je bilo i ranije, horizontalac, vertikalac + zadnji točak su u funkciji, kao i servo gasa + prekidač od motora.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version