RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Kako dalje?!
flyatnigh:
Pozdrav!
Imam 11 godina (res) (ako neverujete, javite se na PP da vam dokažem) i već 2 godine letim sa R/C helikopterima
Prvo sam imao neki mikro indoor helikopter, koji je supr radio dok ga nisam slomio.
Tada sam kupio veliki out-door helikopter sa 2 propelera (koaksijalni) i repnim motorom koji mu služi za nagon gore/dole
S'njim sam zadovoljan, osim što sam ga lomio 63 puta i 3 puta mi je pao sa visine 10 metara pravo u travu
preživeo je, ali sam mu mnogo puta menjao elisu
onda sam se zapitoa zašto ne leti kako treba
Odgovor je u tome što motor koji kontroliše donju elisu ima defekat i čim dostigne određenu brzinu, on se gasi (i helikopter pada)
Zanima me koji helikopter da uzmem sledei (po mogućstvu da ima da su kupi u Beogradu)
Hvala!
flyatnigh:
Niko? ???
aca405:
Zdravo,
Teško je nekoga savetovati šta je dobro kupiti, ali mogu ti reći sa kojim helikopterima je većina ušla u ovaj hobi.
Pogledaj malo helikoptere klase 450, tj. neke od kopija T-Rex 450. Znam da recimo u Hobby Shop-u na Obilićevom Vencu imaju. Verovatno ima još negde u gradu ali nisam tražio.
Za ovaj model su delovi jeftini i lako dostupni, pa je zato zgodno početi sa njim.
Svejedno, za koji god model da se odlučiš, važno je da prvo voziš simulator i kada tu stekneš sigurnost, onda možeš da izađeš na livadu.
Naravno, ako nemaš stanicu, onda treba da kupiš neku koja će ti služiti i za druge modele, a ne samo za taj prvi helikopter i najvažnije je da ima mogućnost kačenja na simulator.
Ima puno tema koje se bave ovim problemom, pa pogledaj u forumu HELIKOPTERI, tamo ćeš naći odgovore. Pročitaj sve što te interesuje i biće ti mnogo jasnije.
flyatnigh:
Ovo nije prvi helikopter. Imao sam jedan i sada imam jedan.
Ako misliš na ovaj?
Deluje lepo, ali mi se čini težak za upravljanje... Šta Vi mislite? mmmm
aca405:
Jeste, na taj sam mislio.
Jeste malo teži za upravljanje od modela koje si do sada vozio, zato sam i rekao da treba dosta voziti simulator.
Možda je najbolje da vidiš uživo kako to izgleda ili ako imaš nekoga sa simulatorom da probaš na simulatoru i osetiš da li bi mogao da ga voziš.
Neću da te plašim, nije ni previše teško, samo ipak treba vežbati, a mlad si i verovatno ćeš brže savladati od nas starijih :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version