RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

GYRO PODESAVANJA

<< < (2/2)

Danijel:
Gledaj ivane ja znam kako da podesim Gyro i da mi to sve lepo radi ja samo postavljam pitanje:
na osnovu cega se uzima npr. da neki heli kada ga podesis po mom uputstvu npr na 78% gyro radi kako treba
Da li Postoje neki parametri zavisno od modela helikoptera koje treba sabrati ili sta vec i dobiti neku vrednost za taj gyro

IVAN3D:

--- Quote from: Danijel on May 06, 2011, 07:59:12 PM ---Gledaj ivane ja znam kako da podesim Gyro i da mi to sve lepo radi ja samo postavljam pitanje:
na osnovu cega se uzima npr. da neki heli kada ga podesis po mom uputstvu npr na 78% gyro radi kako treba
Da li Postoje neki parametri zavisno od modela helikoptera koje treba sabrati ili sta vec i dobiti neku vrednost za taj gyro

--- End quote ---

Koliko se ja razumem u medicinu ta cifra je krajnje individualna i zavisi od mnogo faktora...

sova:
ako mogu da se pridruzim na mom esky king 3 kad imam zubcanik na motoru sa 10 zubaca odgovara podesavanje od 68% i ne trese rep kad sam stavio walkera motor 3200 sa 12 zubaca  morao sam da promenim na 72% da ne bih tresao rep,naj verovatnije da je u pitanju brzina okretanja glavnog zupcanika i pariranje njegovoj brzini jer sve ostalo mi je bilo isto na helikopteru i u podesavanju.

Danijel:
Svi se hvatamo te narodne i vozno da kad rep ne trese spustimo sens za 2-3% i to je to ?
Mene interesuje zasto je ta vrednost i ako zavisi od raznih faktora koji su to?

IVAN3D:

--- Quote from: Danijel on May 07, 2011, 09:25:06 AM ---Svi se hvatamo te narodne i vozno da kad rep ne trese spustimo sens za 2-3% i to je to ?
Mene interesuje zasto je ta vrednost i ako zavisi od raznih faktora koji su to?

--- End quote ---

Pa aj na brzaka par razloga: sam model, obrtaji, obrtni moment, vibracije, udaljenost ziroskopa od osovine glavnog rotora  itd....

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version