RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
mirce:
Za ovako velike propelere, pa još ako su tro ili četvorokraki, treba ozbiljno razmisliti o Soloprop-u - http://www.soloprops.com/
Jeste cifra u početku, ali ako slomiješ krak možeš da kupiš samo jedan, dok kod običnog propelera baciš ceo... Sem toga, kako Dišljenko reče, korak se šteluje...
O izgledu je iluzorno govoriti...
Pozdrav
Mirče
marko:
Mirconi, brate, batali taj reduktor.
Komplikujes konstrukciju, povecavas tezinu (ajde, to za warbird i nije lose, posto uvek treba tezine u nosu), taj jadni motorcic je preturiran, zato se i tako cela sprava cudno cuje, a da ne govorim o otezanom hladjenju motora.
Jos jedna stvar, veoma bitna.
Citam da se negde spominje u postovima staticki potisak.
Sta ce na warbirdu kao najvazniji parametar izbora elise staticki potisak, pa tebi ne treba fen, neces da hoverujes ili tako nesto?
Posto su warbirdi teski avioni, njima je vaznije da lete brzo (veci korak elise).
To znaci da nije bitan staticki potisak, nego maksimalna brzina, koja se postize izborom elise sa vecim korakom.
Ili ti, treba da smanjis maseni protok, a da povecas brzinu isticanja.
Praktican primer: na sukhoju imam mejzlika 27X10 sto mi daje potisak od 25 kg i maksimalnu brzinu letenja od 95km/h.tezina aviona je 11,5 kg sa gorivom i raspon 2,5 metra.
Mirconi, ti imas 2,5 metra raspona i 17kg tezine, sto znaci da tvoj avion ima mnogo vecu minimalnu brzinu od mog, sto trazi veci korak elise.
Nadam se da nisam smorio. (pijemo)
M.
marko:
Ja sve ovo pisem, da bi se Mirce odlucio ipak za Mokija. (pijemo)
disljenko:
Drzi se ti mvvs-a i nema frke, i sam si pisao da ti se dobro pokazao na hellcat-u i da ima vise snage od zenoah tako da je to pravi motor. Mada bi 116 bio bolji :D ali cini mi se da ne moze da stane pod kapotaz.
Nego jesi li se odlucio za kolor semu? Ima li nekih naznaka?
mirce:
Joj svakog dana sam sve "ludji"...
Dakle, počelo je sa Moki-jem, potom rekoh sebi (kush) "ajde smiri se" stavi lepo MVVS 80, kad ono medjutim... Vid'o Evolution 160, ajd' tu sam se brzo vratio u normalu, jer ne staje pod kapotaž, potom reduktor...
Muke su to, morate me razumeti...
U medjuvremenu sam razmenio još par mailova sa ljudima koji razvijaju taj reduktor, i saznao sam da sa reduktorom MVVS 80 može da vrti 26 - 28 inča propeler, ali četvorokraki!!! Standardni MVVS vrti 26x10 ili 27x10 dvokraki propeler.
Četvorokraku elisu je imao pravi P 47.
No, uz cenu reduktora (rekoše mi da bi imao popust, ali i dalje nemam pojma koliko to košta), za četvorokraku elisu, sa sve pratećim delovima, kod Solopropa, treba da se "izbekeljite" oko 500$... Pa na to kad dodate redukror + MVVS 80 opet se stigne do ili blizu cene Mokija...
Znači preskupo...
Danas mi je bio čika Dule i gledajući sve ovo, primetio je da ako se stavi reduktor ne može da se postavi dummy engine, a bez njega P 47 od napred izgleda "skrnavo" sa onako velikom rupom na kapotažu...
I šta sad, opet sam na početku...
Tijano mi je skoro u nekom mailu rekao da se manem svega i da kupim ili MVVS 80 ili novi ZDZ 90 RV-J.
Danas sam gledao taj ZDZ, uf nije "hrdjav", košta u cent isto kao MVVS, a snažniji je, sudeću bar prema elisama koje vrti...
Evo link: http://www.troybuiltmodels.com/items/ZDZ90RV-J.html
Eto meni novih "muka"... ")
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version